Ana SayfaPiyasaKarsan ve Uşak Seramik sorusu---

Karsan ve Uşak Seramik sorusu

2 / 2
Karsan ve Uşak Seramik sorusu
22 Haziran 2018 - 08:21 www.borsagundem.com

SATIŞLARIN TAMAMI YURT İÇİNE

SORU- Uşak hissesini büyük umutlarla aldım. Ekim 2017 tarihinde 3,20’lerden 2,80’lere geldiğinde tekrar atak yapar diye bütün paramla aldığım bu hisse maalesef çok geri geldi. Üretiminin yarısına yakınını yurt dışına ihraç ediyor diye bildiğim bu hissenin tekrar yukarı gitme şansı nedir? Çok zarardayım, teşekkürler 

Nadir Kanıcıoğlu 

CEVAP-Ağustos 2017’de en yüksek seviyesi 3,41 TL’ye kadar çıkan Uşak Seramik, sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse, geçen süre zarfında zaman zaman yukarı yönlü ataklarda bulunduysa da bu çıkışlar her defasında gelen satışlarla birlikte düşüşe yol açtı. Şimdilerde destek bölgesinde bulunuyor ve 1,70 TL’nin üzerinde kalmaya çalışıyor. Mevcut seviyelerde tutunmayı başardığı taktirde tekrar yönünü yukarı çevirmesi için gerekli enerjiyi de toplayabilecek. Düzensiz bir kârlılığa sahip olan Uşak Seramik, son iki yılda kârını artırdı. Açıklanan 2018 üç aylık bilançosunda da yüzde 12,88 oranındaki artış firmanın yıl sonunda yine kârını artıracağı şeklinde yorumlanabilir. Ancak elde edilen kârı yeterli görmek zor. Satış geliri ile kıyaslandığında gerçekleşen kâr marjı zayıf kalıyor. Dövizdeki artışa rağmen kâr marjının yükselmemesi yurt dışı satışlarının olmaması ile de alakalı bulunuyor. Zira bilanço kalemleri incelendiğinde satışlarının tamamının yurt içine yönelik olduğunu görmekteyiz. Hissenin fiyat kazanç oranı ise 13,39 seviyesinde bulunuyor. Bu oran BIST 100 Endeksine dahil olan hisselerin ortalaması 8,76’dan yüksek kalmakta. Söz konusu durum hissenin f/k oranının ortalamalara gelebilmesi için kârlılığında daha güçlü bir artış gerçekleştirmesini zorunlu kılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • trend22 Haziran 2018 15:36

    bende 3 aydır trend gyo bekliyorum..artmazsa artmasın 18 yıl daha beklerim..

  • tolga22 Haziran 2018 15:15

    adam gömdü karsanı bi daha çıkmaz artk :D

  • Okie Dokie22 Haziran 2018 13:27

    Bu çöp hisseleri alan varmış. Vay be. Biraz daha bu hisselerde açığa satış yapmak gerek. SASA ve Aselsan'da yaptığımız gibi. Açığa satış demek kar etmek demek. KY'yi yumuşak yumuşak yolmak demek.

  • ylmz22 Haziran 2018 14:58

    Yolunanlar belli oluyor,hemde sert sert...!