Ana SayfaPiyasaJantsa ve Royal Halı sorusu---

Jantsa ve Royal Halı sorusu

1 / 2
Jantsa ve Royal Halı sorusu
06 Ekim 2017 - 09:18 www.borsagundem.com

FİYAT KAZANÇ ORANI DÜŞÜK DEĞİL

SORU (1) - Jantsa sermayesini 10 milyondan 150 milyona çıkaracakmış. Bilançosunda 19 milyon kâr açıklamış. İhracatı var. Ama rakamlar hisseye yansımıyor. Yoksa birileri bilançoyu göstermiyor mu? Borsaya göre bu kağıt çok geride kaldı. Uzun vadede bu kağıdın istikrarı ne olur? 2.5 yıldır eski performansı görünmüyor. Yatırımcıyı oldukça bıktırmış durumda görülüyor. Normal endekse göre bu kağıt çoktan 40’ı aşmış olması gerekirdi. Bu konuda bizlere yardımcı olursanız çok memnun olacağız. Şimdiden çok teşekkür ederiz. 

Mehmet Kahveci

  CEVAP - Kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunan Jantsa’nın çıkarılmış sermayesi halihazırda 11,1 milyon TL. Kayıtlı sermaye tavanı ise 150 milyon TL. Geçen süre zarfında firmanın çıkarılmış sermayesi kayıtlı sermaye tavanına getirilmedi. Öte yandan yasal sürenin dolması sebebiyle sermaye tavanının süresinin uzatılması gerekiyordu. Bu nedenledir ki firma geçtiğimiz nisan ayında kayıtlı sermaye tavanını 2021 sonuna kadar uzattı. Kayıtlı sermaye tavanı ile ilgili karar alınması sermayenin 150 milyon TL’ye çıkarıldığı şeklinde yorumlanmamalı. Zira firmanın mevcut çıkarılmış sermayesi 11,1 milyon TL. 

  Şirketin yıl sonu kârlılığı takip edildiğinde 2014 yılında gerçekleşen kayda değer artışın dışında diğer yıllarda rutin bir kârlılık söz konusu. Bu da hissede yatay bir hareketin yaşanmasına neden oldu. Bununla birlikte 2017’nin ilk çeyreğinden başlayarak kârda kabul edilir nitelikte bir artışın yaşandığı görülüyor. Artış hissenin fiyatına olumlu yönde yansımakta. Geçtiğimiz ağustos ayında en yüksek 34,76 TL’yi gören hisse, sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. 5 Ekim 2017 günü ise kapanışını 28,60 TL’den gerçekleştirdi. Fiyat kazanç oranı ise 13,12. Bu oran BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması olan 12,48’in üzerinde bir rakama denk geliyor. Bu itibarla mevcut mali yapı nazara alındığında fiyat seviyesinin düşük olduğunu söylemek mümkün olmayacaktır.  


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)