Ana SayfaPiyasaİş Finansal Kiralama ve Kervansaray Yatırım Holding sorusu---

İş Finansal Kiralama ve Kervansaray Yatırım Holding sorusu

2 / 2
İş Finansal Kiralama ve Kervansaray Yatırım Holding sorusu
18 Ocak 2017 - 12:25 www.borsagundem.com

KAYBETME RİSKİNİ SATIN ALMAYIN

SORU (2) - Kervan hissesinde uzun süredir bekliyorum. Daha beklemeye devam edeyim mi? 

M.Ali

CEVAP - Borsada alınan riski düşürmek için uzun vadeli bakış açısı ile hareket edilmesi tercih edilen bir yoldur. Ancak unutmamak gerekir ki söz konusu hareket tarzı tek başına kazanmak için yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda yatırımda bulunulacak firmanın düzenli büyüdüğünü de görebilmek gerekir. Eğer şirket gelir ve kârını düzenli şekilde artıramıyorsa hissenin yatırımcısına kazandırma imkanı ciddi şekilde zayıflayacaktır. Öte yandan sürekli zarar eden ya da küçülen bir firma söz konusuysa bu takdirde de uzun vadede kazanmak yerine kaybetme olasılığı satın alınmış olacaktır. Tüm bu nedenlerle uzun vadede yatırımda bulunulacak şirketlerin getirisini ve kârını artırdığını görebilmek şarttır.  

Kervansaray Yatırım Holding’i değerlendirirken de benzer bakış açısı ile hareket etmek gerekir. Ancak şirketin aranan kriterlere uygun olmadığını hatırlatmak isteriz. Şirket sürekli zarar eden bir yapıya sahip. Son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar devam etmekte. Birikmiş geçmiş yıl zararı 150 milyon TL’ye dayandı. Özsermayesi ise eksiye düşmemekle birlikte sermayesinin gerisinde. Söz konusu durum hisseye yatırımı riskli kıldığı gibi ileriye dönük olumlu bir gelişmenin olmaması beklentiyi kırmakta.

Şirkete yönelik herhangi bir beklentinin olmaması hissenin fiyatını nominal değerinin altına düşürürken borsadaki en düşük fiyatlı hisse konumuna indirdi. Ancak bu durum fiyatın ucuz olduğu anlamına gelmemeli. Mevcut şartlarda bir değişim yaşanmaması halinde hissede çıkış beklemek için neden bulunmuyor. Hisse, riskli yapısını sürdürüyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nurullah18 Ocak 2017 19:01

    Mademki sorun sektör sorunu,o halde neden Cem Okullu on yıldır piyasadan hise toplayıp ISFIN'i baskı altında tutuyor.Sektörün diğer şirketleri pirim yaparken neden bu on senedir yerinde sayıyor...

  • Kemal18 Ocak 2017 16:04

    park madende yatirimci kandirildi. Silopi ile birlesecek denildi, patron ciner son dakika vazgecti. Ondan sonra duzelmedi. ustelik bir de kaza nedenyiyle maden kapandi. Patron Turgay Ciner aloo, hep calisanini hem yatirimciyi persidan ettin.

  • melih18 Ocak 2017 14:28

    iş finansal hisselerinin borsada okullu tarafından kapatıldığını anlatın bence..okullu sorunu devam.**