Ana SayfaPiyasaHürriyet Gazetecilik ve Denge Holding sorusu---

Hürriyet Gazetecilik ve Denge Holding sorusu

2 / 2
Hürriyet Gazetecilik ve Denge Holding sorusu
17 Mart 2017 - 08:18 www.borsagundem.com

GÜÇLÜ FİRMALARI TAKİP EDİN

SORU (2) - Denge Holding geçen sene kârını yarı yarıya arttırmasına rağmen şirket neden bu kadar dalgalı hareketlerde bulunuyor? 

Yunus Kuştaş 

CEVAP - Ağustos 2012’de borsaya gelen Denge Holding, Nisan 2013’e kadar yükseldi ve tepe seviyesi 16,65 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa hızla değer yitirirken arada geçen zaman diliminde dalgalı bir seyir izledi. 16 Mart 2017 günü ise kapanışını 2,55 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, yaklaşık dört yıldır zaman zaman yukarı ataklarda bulunsa da bir daha test etmiş olduğu zirve seviyelerine yaklaşamadığı gözleniyor. Bunda istikrarlı bir kârlılığı yakalayamamasının etkisi bulunuyor. Şirketin açıklamış olduğu 2016 yıl sonu bilançosuna göre gelirini artırmasına rağmen dönem sonu kârını düşürdü. Son dört yıldaki kârı bir yukarı bir aşağı şeklinde gerçekleşen firmanın mevcut performansı göz önüne alındığında ileriye dönük beklentiye girmek için güçlü bir neden görülmemekte. Fiyat kazanç oranının düşük olması kimi yatırımcı açısından olumlu olarak değerlendirilse de beklentinin zayıflığından kaynaklı olarak da f/k oranının düşük kaldığı yorumunu göz ardı etmemeli. 

Şirketin yatırım sektöründe yer alması yatırımcılar belli bir mesafede kalmayı yeğlemesine neden olmakta. Neticede yatırım holdingler, gerek gelir gerekse kârlılık açısından istenen performansın gerisinde kalmaları itibarıyla belli bir marjla yaklaşılması gereken kategoride değerlendirilmekteler. Bu durum yatırımcılar açısından risk algısının düşük olmadığı anlamına geliyor. Söz konusu durum Denge Holding için de geçerli. Şirketin son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosunda kâr gözlense de istikrarlı bir çıkışın yaşanmaması mesafeli kalınmasını beraberinde getiriyor. Borsada kazanç olasılığını artırmak adına gelir ve kârlılığı istikrarlı şekilde yükselen güçlü firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)