Ana SayfaŞirket HaberleriHizaler: Zarar yok aksine kardayız---

Hizaler: Zarar yok aksine kardayız

5 / 8
Hizaler: Zarar yok aksine kardayız
08 Eylül 2014 - 10:55 www.borsagundem.com

4 ÜLKEDEN İLK KEZ SİPARİŞ ALDIK, YENİ PAZARLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

-ADEL Kalemcilik’in dünya ve Türkiye’deki pazar payı ne kadar?

Evrim Hizaler - ADEL Kalemcilik olarak içinde bulunduğumuz ürün gruplarında üretici/ithalatçı fiyatları ile sektörün Türkiye’deki büyüklüğünün 1-1,5 milyar TL dolayında olduğu tahmin ediliyor. Ancak, kırtasiye pazarı şimdilik net ölçülebilen bir pazar değil. Faber-Castell kırtasiye markası denilince ilk akla gelen marka. Her 10 tüketiciden 9’u Faber-Castell markalı ürünlerimizden birini kullanıyor. Geçen yıl lansmanını yaptığımız Adeland markamızın marka bilinirliği ise %38.

-60’a yakın ülkeye ihracatınız var. Yakın zamanda bu ülkelere eklenenler olacak mı?

Evrim Hizaler - Her zaman yeni fırsatları ve gelişmeleri değerlendiriyoruz. Türkmenistan, Etiyopya, Dominik Cumhuriyeti, Vietnam bu sene ilk defa sipariş aldığımız ülkeler. Afrika kıtası, Türki Cumhuriyetler ve Güney Amerika’da yeni ülkeler için çalışmalarımız sürüyor. Nihai hedefimiz ürünlerimizin kullanılmadığı ülke kalmaması.

-En çok hangi ülkeye ihracat yapıyorsunuz? En çok hangi ürünü ihraç ediyorsunuz?

Evrim Hizaler - 2014 yılı için komşu ülkeler, Ortadoğu, Rusya ve Güney Afrika. En çok sattığımız ürün grubu kendi üretimimiz olan ağaç cidarlı kurşun kalem ve boya kalemleri. Ayrıca sulu boya. Özellikle fark yaratan ürün grubumuz ise siyah latadan yapılmış ağaç cidarlı ürün grubumuz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adelci08 Eylül 2014 17:31

    Şirket, Temmuz 2014'te bitmesi gereken yeni fabrika yapım süreci ile yatırımcılarını nezaman aydınlatacak?????