Ana SayfaŞirket HaberleriHizaler: Zarar yok aksine kardayız---

Hizaler: Zarar yok aksine kardayız

2 / 8
Hizaler: Zarar yok aksine kardayız
08 Eylül 2014 - 10:55 www.borsagundem.com

ORTADOĞU VE BALKANLAR’IN EN BÜYÜK KIRTASİYE FABRİKASI

Borsagundem.com-Bu sene 45’inci yılınızı kutluyorsunuz. Şirketin geldiği noktayı biraz açar mısınız?

Evrim Hizaler - Türkiye’de kalem denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen ADEL, 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete geçti.  ADEL’in ürettiği kırtasiye ürünleri yüksek kaliteleri ile tüm Türkiye’de tanındı, nesillerin eğitiminde önemli yer aldı. “ADEL” markasının yanısıra Faber-Castell’in lisansı ile milyonlarca kalem üretildi. Kuruluşundan itibaren, dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell ile işbirliği içinde olan ADEL için 1995 yılı yeni bir kilometre taşı oldu. Faber-Castell’in şirkete % 15,40’lık pay ile ortak olmasıyla ADEL,  ürettiği ürünlerde “Faber-Castell” markasını da kullanmaya başladı. ADEL’in Kartal’daki fabrikası, kağıt ürünleri haricinde gerek üretim miktarları, gerekse ürün çeşitliliği açılarından Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri tesisinden biridir. Avrupa genelindeki ağaç cidarlı kalem üretiminin yaklaşık %13’ü ADEL tarafından gerçekleştirilmektedir.

2000’li yılların başından bu yana istikrarlı bir gelişim göstererek büyüyen ADEL, yurt dışına açılım konusunda önemli bir adım attı. Faber-Castell ile uzun yıllara dayanan olumlu işbirliğinin ve Anadolu Grubu’nun ülke tecrübesinin de etkisiyle, yüzde 50 - 50 pay oranı ile Eylül 2011’de Rusya’da “LLC Faber-Castell Anadolu” unvanlı bir şirket kuruldu.

ADEL, Temmuz 2013’de çocuklara yönelik yeni markası Adeland’ın lansmanını yaptı. Boya kalemi, pastel, suluboya gibi kırtasiye ürünlerinin yanısıra Adeland markası, bir ilki gerçekleştirerek kendi karakterlerini, ülkesini, eğlence setlerini ve hikâyesini yaratarak çocuklara yepyeni ve çok eğlenceli bir dünya sundu.

1996 yılında halka açılan ADEL’in günümüzde %27.71 payı, Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Bu sene 45. yılını kutlayan ADEL, günümüzde Türkiye kırtasiye pazarının lideri olarak ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez kalemler, mekanik kurşunkalemler ve uçları, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, suluboyalar, silgiler, oyun hamurları, parmak boyası ve guvaş boya üretmektedir. Ağaç cidarlı kalemlerde Türkiye'nin ve bulunduğu bölgenin en büyük kalem üreticisi konumunda olan ADEL Kalemcilik A.Ş. fabrikasında üretilen ürünler yanyana koyulduğunda dünyanın çevresini dönebilecek uzunluktadır. Yaklaşık 3500 çeşit ürünle dünyadaki sayılı kırtasiye şirketlerinden olan ADEL Kalemcilik’in portföyündeki ürünleri “Faber-Castell”, “Graf von Faber-Castell”, “Eberhard Faber”, “ADEL”, “Adeland”, “Atlas” ,“Cordial” ve Max markaları altında güçlü bir satış ağı ile tüm Türkiye'ye pazarlamaktadır. 60’a yakın ülkeye de “ADEL”, Faber-Castell ve Adeland markalarıyla üretilen ürünlerini ihraç etmektedir. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adelci08 Eylül 2014 17:31

    Şirket, Temmuz 2014'te bitmesi gereken yeni fabrika yapım süreci ile yatırımcılarını nezaman aydınlatacak?????