Ana SayfaPiyasaHedef Girişim ve Çelebi sorusu---

Hedef Girişim ve Çelebi sorusu

1 / 2
Hedef Girişim ve Çelebi sorusu
07 Haziran 2017 - 08:15 www.borsagundem.com

BİR YIL ÇIKIYOR BİR YIL DÜŞÜYOR

SORU- Hedef Girişim’in açıklanan bedelsiz oranı hakkında bilgi alabilir miyim? Hisseye etkisi ne olur? 

Sermin 

CEVAP-Şubat 2015’te borsaya gelen Hedef Girişim, inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Hissenin fiyatı 2015 yılının ağırlıklı bölümünde yükselirken Kasım 2015’te düzeltilmiş verilerle en yüksek 8,43 TL’ye kadar çıktı. 2016 ise düşüş yılı oldu. Yıl boyunca taban seviyelerde hareket etti. İçinde bulunduğumuz 2017 yılındaysa yine çıkış söz konusu. Hissenin yukarı yönlü çıkışı sürerken 6 Haziran 2017 günü kapanışını 4,14 TL’den tamamladı. Yönelim itibariyle çıkış ivmesi varlığını koruyor. 

Şirket geçtiğimiz nisan ayında ortaklarına yüzde 1,5 oranında nakit temettü verdi. 2 Haziran 2017 günü ise bedelsiz sermaye artırımında bulunacağını duyurdu. Kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunan firmanın halihazırda çıkarılmış sermayesi 20 milyon TL. Alınan kararla bedelsiz sermaye artırımı yoluyla tutar 28 milyon TL’ye yükseltecek. Artırılacak 8 milyon TL tutarındaki kısım ise olağanüstü yedeklerden karşılanacak. Söz konusu artırım SPK’nın onayının ardından gerçekleşecek. 

Bedelsiz sermaye artırımları genelde sermaye artırımında bulunan firmanın hissesine olumlu yönde yansır. Ancak bunun her zaman böyle olacağını söylemek yanlış olacaktır. Bu noktada sermaye artırımından ziyade firmanın mali yapısının büyümeyi destekler nitelikte olup olmadığını takip etmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Hedef Girişim, gelir ve kârlılık noktasında dalgalı bir seyir izliyor. Bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürüyor. 

Geçtiğimiz yıl kârda gözlenen düşüş hissenin taban seviyelerde işlem görmesinde önemli bir rol oynarken bu yılın ilk çeyreğinde kârında yüzde 2,53 artış söz konusu. Hissenin fiyat kazanç oranı 56,50 seviyesinde bulunuyor. Oranın yüksek seviyede oluşmasında fiyata göre kârın düşük kalmasının etkisi bulunuyor. Daha güçlü kârlılığa sahip şirketlerin takip edilmesinde yarar var.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)