Ana SayfaPiyasaHedef Girişim ve Çelebi sorusu---

Hedef Girişim ve Çelebi sorusu

2 / 2
Hedef Girişim ve Çelebi sorusu
07 Haziran 2017 - 08:15 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ OLASILIĞI DAHA YÜKSEK

SORU- Çelebi hisse senedi ile ilgili teknik bilgi ve bulunduğu fiyat hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Takibime aldım ve önerirseniz alacağım. 

Ahmet Çelebi 

CEVAP- Borsada gerçekleştirilecek alımlarda uzun vadeli düşünülmesi kazanç olasılığını artıracağı için daha doğru bir yaklaşım tazıdır. Öte yandan şirketlerle alakalı değerlendirmede bulunurken sadece teknik analizle yetinilmemeli aynı zamanda mali yapının da incelenmesi yerinde olacaktır. Bu durum yatırımcıların alacağı riski düşürürken getiri olasılığını da yükseltir. Bu anlamıyla bir hissede işlem yapmadan önce teknik analizle birlikte mali analizin de yapılması yerinde bir yaklaşım olacaktır. Çelebi Hava Servisini değerlendirirken de bu yaklaşım tarzını göz ardı etmemeli. 

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz yıl düşen bir ivme sergilediği gözleniyor. 16 Kasım 2016 günü düzeltilmiş verilerle 17,56 TL’ye kadar indi ve ardından yönünü yukarı çevirdi. Son işlem günü olan 6 Haziran 2017 günü ise kapanışını 27,44 TL’den gerçekleştirdi. Piyasadaki genel çıkıştan Çelebi’nin de etkilendiği gözleniyor. Takas verileri incelendiğindeyse yılbaşından bu yana yabancıların ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunduğu gözleniyor. Geçtiğimiz yıl 35 milyon TL net satış gerçekleştiren yabancıların bu yıl da paylarındaki düşüş sürüyor. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki payların yüzde 42,10’u yabancı saklamasında bulunurken oran 24 Mayıs 2017 günü yüzde 32,98’e geriledi. Piyasadaki genel çıkış seyri yabancı satışlarını sübvanse etmeye imkan tanıyor. Ancak piyasadaki genel alıcı seyrin zayıflaması halinde hissedeki çıkışın da son bulması gündeme gelecektir. Geçtiğimiz yıl gelir ve kârlılığı düşen şirketin bu yılın ilk çeyreğinde de kârdaki düşüş sürdü. Artan finansal giderler şirketin dönem kârını eritirken kâr rakamının 249 bin TL’nin altında kalmasına neden oldu. Halihazırda fiyat kazanç oranı 29,95 seviyesinde bulunuyor. Piyasa defter değeri ise 7,23. Her iki oranın da yüksek olması hissenin riskini yükseltiyor. Mevcut kârlılığa göre hissenin bulunduğu fiyat seviyesi düşük değil. Söz konusu durum hissedeki risk oranını yükseltiyor. Göstergeler yükselişten ziyade düşüş olasılığının daha fazla olduğuna dair sinyal üretiyor. Kârda kayda değer bir artış olmaması halinde risk varlığını sürdürecektir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)