Ana SayfaŞirket HaberleriO hissede hedef fiyat 108 TL---

O hissede hedef fiyat 108 TL

1 / 15
O hissede hedef fiyat 108 TL
07 Mart 2019 - 09:00 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, BİM için hedef fiyatını 96,90 TL, tavsiyesini 'TUT' olarak korudu.

Halk Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:"Beklentilerden güçlü net kar. Bim yılın son çeyreğinde, hem beklentimiz olan 276 mn TL'nin hem de piyasa ortalama beklentisi olan 301 mn TL'nin üzerinde yıllık bazda %62 artışla 359,2 mn TL net kar açıkladı.

Beklentimizden daha iyi operasyonel karlılık ve ciro performansı nedeniyle, net kar beklentimizin üzerinde gerçekleşti. L-f-L satış büyümesi ile desteklenen güçlü ciro performansı ve operasyonel karlılık sayesinde her anlamda güçlü gelen sonuçlar ve yıl başından bu yana BIST'e relatif %16,2 negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurduğumuzda, sonuçların hisse performansına etkisinin 'pozitif' olmasını bekliyoruz. Ayrıca, şirket toplam iki taksitte ödenmek suretiyle 1 TL nominal değerli pay için brüt 2,4 TL nakit kar payı ödeyeceğini açıkladı. Bu rakam, bizim beklentimiz olan 2,2 TL ile uyumlu olup, dünkü kapanış fiyatına göre %2,8 temettü verimliliğine işaret ediyor. 

96,90 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı ve 'TUT' tavsiyemizi koruyoruz. Bim'in yoğun rekabet ortamına rağmen son çeyreğinde operasyonel karlılık tarafında beklentimizden daha iyi bir performans sergilediğini görüyoruz. Ancak, 2019'a ilişkin olarak, gıda enflasyonundaki yavaşlamanın şirketin gelir büyümesi üzerinde baskı oluşturabileceğini düşünüyoruz.

Gıda enflasyonundaki düşüşte hükümetin aldığı önlemlerin de etkili olduğunu düşünürken, söz konusu önlemlerin devam edip etmeyeceği, gıda enflasyonundaki düşüşün sürdürülebilirliği konusunda belirleyici unsurlardan en önemlisi olacaktır diye düşünüyoruz. Bu doğrultuda, gerek gıda enflasyonunda beklediğimiz aşağı yönlü eğilim, gerekse de operasyonel giderler üzerinde yaşanacak baskının şirket finansalları üzerinde baskı yaratabilecek risk unsurları olarak görüyoruz.

'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı' kapsamında gerçekleşen fiyat indirimlerinin de etkisiyle, 2019'da marjlarda normalleşme bekliyoruz. Bu doğrultuda, Bim için 96,90 TL seviyesindeki 12-aylık hedef fiyatımızı ve 'TUT' tavsiyemizi koruyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)