Ana SayfaPiyasaYabancılar en çok hangi hisseleri alıyor?---

Yabancılar en çok hangi hisseleri alıyor?

3 / 3
Yabancılar en çok hangi hisseleri alıyor?
19 Haziran 2017 - 11:04 www.borsagundem.com

5 YABANCI KURULUŞTAN TÜRKIYE YORUMU

Cıtibank: Sıkı para politikası, daha istikrarlı para birimi ve zayıf ABD dolarının, Türk tahvillerine daha fazla uluslararası talep için doğru bileşenler olabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle Türk tahvilleri için 'kal' tavsiyesi veriyoruz. 

Deutsche Bank: Türkiye piyasalarında ucuz değerlemenin etkisiyle, cazip cary trade olanağının ve iyileşen kaynak girişlerinin olduğunu görüyoruz. TL'de 'al' tavsiyemiz var. 

JP Morgan: Türk yerel tahvillerinin model portföylerde ağırlığı artırılabilir. TL için de tavsiyemizi 'piyasa ağırlığı' seviyesine yükselttik. Bu değişikliğin en önemli nedenini, enflasyonda ivmenin bastırılmaya başlanmasının para politikasında gevşeme olasılığını artırması oluşturuluyor. 

Morgan Stanley: 2017'nin ikinci yarısında düşük faizler ve sağlıklı risk algısıyla global makroekonomik koşullar gelişen piyasaları destekleyecek. Toparlanan emtia fiyatları ve hızlanan küresel büyüme sayesinde Türkiye gibi GOÜ'lerin değerlemelerinin yükselmesi için yeterli alan var. TL varlıklarda iyimseriz. Yerel tahvilleri eurobondlara tercih ediyor ve Türk tahvilleri için 'alım' öneriyoruz.

Standard Chartered: Petrol fiyatlarındaki kısa vadeli aşağı yönlü riskler TL'ye destek veriyor. Bu açıdan TL'de 'alım' önerimiz var. Türkiye enflasyonundaki yükseliş tahvillere giriş yaratabilir.

(Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)