Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 18/6/2019---

Günün önemli şirket haberleri 18/6/2019

2 / 10
Günün önemli şirket haberleri 18/6/2019
18 Haziran 2019 - 08:30 www.borsagundem.com

Tamek Holding borç yapılandırmasına hazırlanıyor

Türk gıda sanayinin köklü şirketlerinden olan ve 45 yıldır tüketicilerini kaliteli ve lezzetli ürünlerle buluşturan Tamek Holding’in bankalarla borç yapılandırma hazırlığı içerisinde olduğu iddiası ekonomi kulislerinde konuşuluyor.

Kurulduğu 1974 yılından bugüne meşrubat, gıda, petrol ürünleri dağıtımı ve sigortacılık gibi değişik sektörlerde faaliyet gösteren Tamek Holding’in başta Halk Bankası olmak üzere görüşmelere hazırlandığı söyleniyor.

Gazlı içecekler sektöründe olan şirket, hisselerini 2002 yılında Pepsi'ye satarak gıda ve meyve suyu sektörlerine odaklanma kararı almıştı.

Holding bünyesinde, KKTC'de gazlı meşrubat, içme suyu ve meyve suyu dağıtımı sektöründe faaliyet gösteren Ektam ve sigorta acenteliği alanında operasyonları olan Repit A.Ş. adlı şirketleri bulunuyor.

GAYRİMENKULLERİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Son yıllarda yaşanan sıkıntılar ve satışlardaki düşüş nedeniyle işçi çıkarmaya başlayan Holding’in, uhdesinde bulunan fabrika binaları dahil depo ve gayrimenkulleri satışa çıkardığı belirtiliyor. 2018 yılını 100 milyon zararla kapatan şirketin yeniden yapılandırma kapsamında Kıbrıs ve Türkiye’deki aktiflerinde tasarruf tedbirleri almaya başladığı biliniyor.

YENİ GENEL MÜDÜR BANKACI

Bu arada yatırım bankacılığı ve finans piyasasındaki tecrübesinin yanında çeşitli şirketlerin yönetim kurullarında icracı görevler de alan Erkan Kaya, Mart 2019’da Tamek Genel Müdürü olmuştu.(BORSAGUNDEM.COM)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)