Ana SayfaHisse Öneri ListesiGüncel strateji raporu ve 5 hisse önerisi---

Güncel strateji raporu ve 5 hisse önerisi

1 / 6
Güncel strateji raporu ve 5 hisse önerisi
30 Haziran 2014 - 12:30 www.borsagundem.com

''Avrupa Merkez Bankası’nın Haziran ayında aldığı kararlar, FED’in son dönemde ilk faiz artırımına başlanacağı
tarih konusunda yaptığı açıklamalar ve TCMB’nin gevşek para politikası uygulamaları dahilinde endeks hesaplamalarında kullandığımız risksiz faiz oranını %8 seviyesine indirirken, hisse senedi risk primin oranını ise %6 seviyesine indirdik. Bu güncellemelerle 12 aylık endeks hedefimizi 88,000 seviyesine yükseltirken, endeks hedefimizin cari fiyatlara göre %11 yükseliş potansiyeli bulunmaktadır.

Endeks, 11.9x 2014T ve 10.0x 2015T F/K değerlemesine sahip olup, gelişmekte olan piyasalar endeksi ise 11.6x ve %10.4x F/K çarpanlarına sahiptir. Türk hisse senedi piyasasının MSCI gelişmekte olan ülke piyasalarına göre fiyatlamaların artık ucuz olmadığını düşündüğümüzden, mevcut seviyeleri de göz önüne alarak, endekse yönelik tavsiyemiz nötr yönündedir.

Yılın ilk yarısında en çok beğendiğimiz hisse senetleri BIST100’ün %5 üzerinde performans sergilemişti. Güncelleme raporumuzda bu hisse senedi listemizde de değişiklik yaparken, kendine özgü hikayeleriyle birlikte aşağıdaki hisse senetlerinin oldukça güçlü yukarı yönlü potansiyeller içerdiğine inanıyoruz.''

GLOBAL MENKUL DEĞERLER

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)