Ana SayfaHisse Öneri ListesiGenel müdürlerin portföy tavsiyeleri---

Genel müdürlerin portföy tavsiyeleri

2 / 4
Genel müdürlerin portföy tavsiyeleri
27 Ekim 2014 - 12:27 www.borsagundem.com

DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Böyle bir ortamda Noel Baba ral­lisinin gölgeleneceği değerlendir­mesini yapan XTB Menkul Genel Müdürü Savaş Divanioğlu, artabile­cek bölgesel riskler yanında birkaç hafta içinde yeniden gündeme ge­lecek FED riskine dikkat çekiyor. "FED faiz yükseltecek" yönündeki analizlerin piyasaları tedirgin ede­ceğini söyleyen Divanlıoğlu. böyle bir piyasada endekste 75.000 altı se­viyeleri öngörüyor, hatta 70.000 des­teğine işaret ediyor.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşü­şü Türkiye açısından önemli bul­duklarını ifade eden Ata Portföy Yö­netimi Genel Müdürü Mehmet Gerz, piyasanın bunun önemini önümüz­deki aylarda daha iyi kavrayacağı ka­naatinde. Gerz. "Çünkü petroldeki düşüşün hem cari açık hem de en­flasyon üzerinde olumlu etkisi daha iyi ortaya çıkacak" diyor. Yani olum­lu beklentisi ağır basan Gerz, 85.000'lere doğru bir hareketin yaşanabileceğini düşünüyor. Endeksin bu yılı 75.000-80.000 bandında bir aralıkta tamamlayacağı görüşünde olan Prim Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kertmen ise yatırımcılar sanayi ağırlıklı bir portföy öneriyor.

Üçüncü çeyrek bilançolarında özellikle kur riski olmayan, döviz var­lığı pozitifte olan sanayi şirketlerinin iyi tablolar açıklayacağı düşüncesin­de olan Kertmen. "Çimentolar, de-mir-çelik, otomotiv ve oto yan sana­yi iyi gelecek. Temettü verimi yük­sek şirketlere ilgi devam eder" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)