Ana SayfaPiyasaGediz İplik ve Ansa Yatırım Holding sorusu---

Gediz İplik ve Ansa Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Gediz İplik ve Ansa Yatırım Holding sorusu
27 Aralık 2016 - 09:36 www.borsagundem.com

GÜNÜBİRLİK HAREKET ETMEYİN

SORU (2) - Ansa Holding, Denizbank ile anlaşmış. Bu hissede ani fiyat yükselişi olur mu? Birde bazı hisseler gün içinde %15 -20 artış sağlıyor. Hangi haberler bu artışın nedeni oluyor? 

Hacer

CEVAP - Borsada ister güçlü ister zayıf firmalar olsun kısa süreli beklentilerle alım yapılması risklidir. Sebebi yatırımcıların günlük gelişmeleri kontrol edebilme imkanına sahip olamamasıdır. Anlık haberler hisselerde hareketlenmeye neden olsa da sonrasında nasıl bir gelişme ile karşı karşıya kalınacağını kestirmek zordur. Bu da tersi gelişmelerle karşı karşıya kalınmasına neden olur. Bunun neticesinde de yatırımcı kâr etmek isterken zararla karşı karşıya kalacaktır. Hisselerdeki uzun vadeli yönelimler ise daha ziyade firmanın mali yapısıyla alakalıdır. Şirketin uzun vadedeki mali yönelimi hissenin hareketiyle ilgili önemli veri sunacaktır. Bu noktada günübirlik hareketlerden istifade etmek riskli olduğu gibi uzun vadede zayıf ya da belirsiz mali yapıya sahip firmaların tercih edilmesi de benzer şekilde riskli olacaktır. Gelirini artıramayan ya da zarar eden bir şirkete ait hissenin alınması daha ziyade zarar olasılığını artıracaktır.   

Ansa Yatırım Holding, 2012 yılından bu yana sürekli geriliyor. Arada yukarı sert ataklarda bulunuyor. Ancak bu durum düşüş eğilimini değiştirmiyor. Hisse, halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda ve riskli yapısını sürdürüyor. Son dört yılda zarar eden şirketin açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosundaki kâr da sembolik düzeyde kalıyor. Geçmiş yıl zararı 6,3 milyon TL’ye yaklaşan şirketin geçmiş yıl zararını kapatabilmesi şart. Yaşanan olumsuzluktan dolayı özsermayesi sermayesinin gerisinde bulunuyor. Mevcut riskler hissenin gün içi hareketlerinden istifade etmeye çalışacak yatırımcıların zarar olasılığını yükseltiyor. Kârını düzenli artırabilen firmaların takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CELALETTİN KOYUNCU27 Aralık 2016 13:23

    Şirket faal değil miş .Kendisi bilir. Spk ve Bıst sen bilirsin ver o halde milletin parasını diyebilmelidir. Sedat Aloğlu sonra ne hali varsa görsün. Hadi bana müsaade diyememelidir. Yazık oluyor insanlara

  • melih27 Aralık 2016 10:00

    hiç bi hakları yok mahkemeye düştünmü zaten 10 yıl sürer..**en iyisi siz spk ve biste dava açın derim..masağada ihbarda bulunun.herkes görevini yapsın.**zasmanında ***yapsın.