Ana SayfaPiyasaGaranti Yatırım Ortaklığı ve Avivasa sorusu---

Garanti Yatırım Ortaklığı ve Avivasa sorusu

2 / 2
Garanti Yatırım Ortaklığı ve Avivasa sorusu
05 Nisan 2017 - 10:11 www.borsagundem.com

KÂRI BİR İNİYOR BİR ÇIKIYOR

SORU-Avivasa'daki sürekli düşüşün nedeni nedir? Bu düşüş nereye kadar devam edecek böyle? 

Tarık Aşan 

CEVAP-Kasım 2014’te borsaya gelen Avivasa, bir yılı aşkın süredir yatay hareket ediyor. Hisse, Ocak 2016’dan bu yana 18-22 TL fiyat aralığında gidip geliyor. Yatay kanal içinde direnç seviyelerine yaklaştıkça satış baskısı artıyor. Düştüğünde ise destek bölgesinde alıcıların harekete geçtiği ve yukarı yönelmesine olanak tanıdığı gözlenmekte. Son olarak 29 Mart 2017 günü en düşük 18,12 TL’yi gördü ve bu seviyeden gelen alımların etkisiyle yönün yukarı çevirdi. 4 Nisan 2017 günü de kapanışını …. TL’den gerçekleştirdi.

Şirketin en önemli sıkıntısı istikrarlı bir kârlılığı yakalayamaması. Bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürüyor. Son olarak 2016 yılında kârını artırdığı göz önüne alındığında aynı rutinin devam etmesi halinde bu yıl kârını düşürmesi sürpriz olmayacaktır. Kârda istenen istikrarlı performansın yakalanamaması ister istemez hisse üzerinde baskıya neden oluyor. Hissede istenen güçlü çıkışın gerçekleştirilememesinde mali yapının büyümesindeki sorun göz adı edilmemeli. 

Hissenin fiyatı dolar bazlı verilerle takip edildiğinde ise yatırımcının uzun vadede pek de kârlı olmadığını görebilmekteyiz. Zira Nisan 2016’dan bu yana dolar bazında değer yitirdi. 4 Nisan 2016 günü dolar bazında kapanışını 6,99’dan gerçekleştirirken 2017’nin ocak ayından bu yana 4,87 dolar seviyesinde destek oluşturduğunu görmekteyiz. Takas verilerine göre de yılın ilk üç ayında halka açık kısım içindeki yabancı paylarında artış görülüyor. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 71,19 seviyesindeyken oran 22 Mart 2017 günü yüzde 73,19’a çıktı. Yabancı alımları dolar bazında hissedeki düşüşü frenlemiş görünüyor. Alımların devam etmesi çıkışı desteklemeye imkan tanıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)