Ana SayfaPiyasaGalatasaray ve Otokar sorusu---

Galatasaray ve Otokar sorusu

2 / 2
Galatasaray ve Otokar sorusu
23 Haziran 2017 - 09:13 www.borsagundem.com

DESTEK SEVİYELERİNE GELDİ

SORU- Otkar’da bu şekilde bir düşüş yaşanması devam eder mi? Günlük oranda ciddi azalmalar oluyor 113 oranından almıştık satmayı düşünüyoruz ne yapmamızı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Mehmet Demirtaş

CEVAP- Uzun vadeli yükselen kanal içinde hareket eden Otokar, geçtiğimiz şubat ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 147,32 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Şirket 9 Haziran 2017 günü yaptığı açıklamada Altay Tankı Projesi ile ilgili verdikleri teklifin Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından uygun bulunmadığını belirtti. Aynı açıklamada SSM’nin ihtiyacını ihale yöntemiyle karşılamaya karar verdiği belirtildi. Bu açıklamayla birlikte hissedarların satışa geçmesi hissede var olan düzeltme hareketinin ivmesini yükseltti. Hisse 22 Haziran 2017 günü ise kapanışını 112 TL’den gerçekleştirdi. Yaşanan düşüşün ardından hisse teknik olarak uzun vadeli destek seviyelerine geldi. Hisse kısa vadede yukarıda bıraktığı boşluğu doldurmaya yönelse de satış baskısı ile aşağı yönelime devam edecek potansiyeli hâlâ taşıyor.

Şirketin son açıkladığı 2017 ilk çeyrek bilançosunda gelir ve kârlılığında kayda değer bir çıkış yaşanması olumlu. Fakat bu artışa rağmen hissenin fiyat kazanç oranı 27,23 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalamasının 12,86 olduğu göz önüne alındığında rakam yüksek kalmakta. Bu durum hâlâ yatırımcıların şirketin kârlılığına yönelik beklentilerinin yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak Altay Tankı Projesinin iptal olması bu beklentiyi ciddi şekilde kırması beklenmeli. Bu da satış baskısının ilerleyen süreçte artmasına yol açabilecektir. Aynı şekilde piyasa defter değerinin de 16,02 gibi bir seviyede olması talip olduğu önemli bir projeyi gündeminden çıkaran şirket için sorun olarak görülmeli.

Tüm bunlardan ayrı olarak takas verileri takip edildiğinde yabancı yatırımcının geçtiğimiz nisan ve mayıs ayında satış ağırlıklı işlemlerde bulunduğu görülüyor. Yabancılar nisan ve mayıs ayında toplamda net 35 milyon TL civarında satış gerçekleştirdi. Söz konusu satışların sürmesi hissedeki düşüşe etki eden bir diğer husus. 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)