Ana SayfaPiyasaFinansbank ve Sönmez Pamuklu sorusu---

Finansbank ve Sönmez Pamuklu sorusu

2 / 2
Finansbank ve Sönmez Pamuklu sorusu
05 Mayıs 2017 - 09:27 www.borsagundem.com

FİYATI KÂRDAN DAHA HIZLI ÇIKTI

SORU-Sönmez Pamuklu ile ilgili nasıl bir bilgiye ulaşabilirim? Elimde 20.000 lot var. Yarı yarıya zarardayım. Hiç bilgi yok. 

Muammer 

CEVAP-Sönmez Pamuklu, 2011 yılında en yüksek seviyesi 6,28 TL’ye kadar yükseldikten sonra hızla değer yitirdi. Hisse, geçen süre zarfında arada yukarı ataklar sergilese de düşüş ivmesi sürdü. Mart 2015’ten itibaren taban seviyelerinde hareket eden Sönmez Pamuklu, geçtiğimiz yıl ekim ayında dip seviyesine kadar indi. Hisse, 7 Ekim 2016 günü en düşük 95 kuruşu gördü ve sonrasında hızla yukarı çıktı. 4 Mayıs 2017 günü ise kapanışını 3,11 TL’den gerçekleştirdi.   

En son açıklamış olduğu 2017 ilk çeyrek bilançosuna göre kârında yüzde 32,02 oranında bir artış söz konusu. Oran yüksek görünmekle birlikte bunun sebebinin rakamların düşük olmasıyla alakalı olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 3,5 milyon TL olan dönem sonu kârı bir önceki yılın aynı döneminde 2,6 milyon TL idi. Şirketin kârı ile karşılaştırıldığında hissenin fiyatı daha yüksek kalıyor. Son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 17,51 seviyesinde. Bu oran 12,65 olan BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalamasının üzerinde bir rakama denk geliyor. Fiyat kazanç oranının ortalamalara gelebilmesi için ya kârının yükselmesi ya da hissenin fiyatının gerilmesi beklenmeli. Altı ay gibi bir sürede gerçekleşen hızlı fiyat artışı göz önüne alındığında hissenin mevcut seviyelerden daha da yukarı çıkabilmesi yerine düşme olasılığı öne çıkabileceğini göz ardı etmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)