Ana SayfaPiyasaEuro Yatırım Holding ve İşbir Holding sorusu---

Euro Yatırım Holding ve İşbir Holding sorusu

2 / 2
Euro Yatırım Holding ve İşbir Holding sorusu
12 Ekim 2016 - 10:33 www.borsagundem.com

AŞAĞI YÖNELİM VARLIĞINI KORUYOR

SORU- İşbir Holding ana web sayfasına girmekte bazen zorlanıyoruz. Bunun bilgiyi gizleme amaçlı olması mümkün mü? 

İsimsiz 

CEVAP-Teknolojinin hat safhaya çıktığı günümüzde bilginin gizlenmesi hayli zordur. Borsada işlem gören firmalar için de durum farklı değil. Yatırımcı için şirketin web sitesi bilgi edinme kaynağı olsa da Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda firmalarla ilgili gerekli tüm bilgilere ulaşmak mümkündür. Bu anlamıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu takip edilerek borsada işlem gören tüm firmalarla ilgili bilanço ve açıklamalara ulaşmak mümkündür. Şirket yetkilisinin güncel bir gelişmeyi hemen kamuyla paylaşmaması ise yasal müeyyideyi beraberinde getirir. Bu nedenle bilginin gizlenmesini tercih edecek kişi ya da kurumların varlığı halinde de karşılığı olan müeyyideyi peşinen kabul etmek gerekecektir. Bu itibarla uzun vadeli bakış açısıyla hareket eden bir yatırımcı için Kamuyu Aydınlatma Platformu önemli bir bilgi kaynağı olacaktır. Tüm firmalar gibi İşbir Holding hakkındaki gelişmeleri takip ederken de söz konusu platformdan yararlanmak mümkündür.  

Şirketle ilgili gelimeler incelendiğindeyse geçtiğimiz yıl kârını düşürdüğünü ve son açıklanan 2016 yılı ilk yarısında da hem gelir hem de kârlılıktaki kaybının devam ettiğini görülüyor. Şirketin mevcut performans ile yıl sonunda da düşük bir kârlılık ve hatta zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacaktır. Bu yönüyle değerlendirildiğinde büyüyen bir yapıya sahip olmadığı anlaşılacaktır. Söz konusu durum arada yukarı çıkışları bulunsa da hissenin aşağı yöneliminde uzun vadede bir değişim olmayacağını gösteriyor. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nasip12 Ekim 2016 18:36

    euro holdingin patronu hapisten çıkarsa belki bir şansı olur.ama sanmam

  • piyasa12 Ekim 2016 11:18

    spor hisseleri büyüyormu borç içinde hepsi yükseliyor .naslı borsa zarar eden hisseler batık hisseler gidiyor artık buna inanıyor borsada ytd