Ana SayfaHisse Öneri ListesiErdemir, Tofaş, Çimsa ve Coca Cola hisse tavsiyesi---

Erdemir, Tofaş, Çimsa ve Coca Cola hisse tavsiyesi

4 / 4
Erdemir, Tofaş, Çimsa ve Coca Cola hisse tavsiyesi
05 Kasım 2015 - 10:13 www.borsagundem.com

İŞ YATIRIM, COCA COLA İÇİN 'AL' TAVSİYESİNİ KORUDU

İş Yatırım  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirmelere yer verdi:

 

Bizim beklentimiz olan 18mn TL’nin üzerinde ancak piyasa beklentisi olan 54mn TL ile aynı doğrultuda Coca Cola İçecek (CCI) 3Ç15’te 54mn TL net kar açıkladı. Bizim tahminimiz ile açıklanan rakam arasındaki sapma ağırlıklı olarak finansman giderlerinin beklentimiz altında gerçekleşmesinden kaynaklandı. 3Ç15 FAVÖK’ü 418mn TL ile bizim tahminimiz olan 410mn TL’ye paralel ancak piyasa beklentisi olan 400mn TL’nin üzerinde oldu.

   

Konsolide satış gelirleri Türkiye hacimlerindeki yıllık %5 büyümenin ve TL’deki değer kaybının dolar bazındaki uluslararası gelirler üzerindeki olumlu etki ile %14,5 büyüdü. VAFÖK marjındaki 0,4 puanlık gerileme nedeniyle konsolide VAFÖK büyümesi %13 ile sınırlı kaldı. Türkiye operasyonlarının VAFÖK marjı azalan satış, pazarlama ve dağıtım giderleri sayesinde 1,1 puan yükseldi. Uluslarası tarafta ise devalüasyona bağlı azalan birim satış fiyatları ve artan rekabet sebebiyle VAFÖK marjı 2,3 puan daraldı. İyi haber ise Pakistan’daki hacim büyümesinin başarılı yönetim ve iskonto planlaması sayesinde tekrar çift haneli rakamlara dönüşü oldu. Ancak Orta Asya pazarlarındaki satış baskısı nedeniyle yurtdışı satış hacmi büyümesi %1,6 ile sınırlı kaldı.

   

Coca Cola İçecek Türkiye’de düşük tek haneli, uluslararası pazarlarda ise orta tek haneli satış büyümesi hedefini değiştirmedi. Konsolide satış büyümesinin hacim büyümesini geçmesi bekleniyor ancak VAFÖK marjının yaşanan olumsuzluklar sebebiyle sabit kalması ya da hafif gerilemesi öngörüliyor.

   

Biz muhtemelen ufak değişikliklerle şirket için yaptığımız tahminlerin üzerinden geçeceğiz.AL tavsiyemizi koruyoruz. Sonuçlar genel olarak beklentilere yakın gerçekleşse de Pakistan hacimlerindeki toparlanma ve VAFÖK’ün piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşmesinin hisse fiyatını olumlu etkilemesini bekliyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)