Ana SayfaHisse Öneri ListesiEndeksi 82 bin 500 üzerine taşıyacak 11 hisse---

Endeksi 82 bin 500 üzerine taşıyacak 11 hisse

2 / 13
Endeksi 82 bin 500 üzerine taşıyacak 11 hisse
08 Eylül 2014 - 10:55 www.borsagundem.com

82 BİN 500-84 BİN 500 SEVİYESİ

Analistlere göre, endeksin yükselerek ana dirençlerini kırmasını sağlayacak en önemli sektör ise bankacılık. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından gelebilecek bir parasal genişleme hamlesinden ya da yurtiçinden gelebilecek olumlu olumlu ekonomik verilerden en çok etkilenecek sektörün de yine bankacılık olacağı belirtiliyor. Kısacası endeksi yukarıya öncelikle bankacılık sektörü hisselerinin taşıması bekleniyor.

Bunun dışında yükselişte, büyük sanayi şirketlerinin, BIST-30 içinde işlem gören holding, iletişim, perakende, gıda, GMYO, taş toprak ile ihracat odaklı, gelirleri döviz cinsinden olan havacılık, beyaz eşya şirketlerinin de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Orta ve uzun vadede endekste yükselişin devam etmesi açısından 82 bin 500 ve 84 bin 500 dirençlerinin oldukça önemli olduğunu ifade eden ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar, ‘’Borsanın bu seviyeleri test edip kıramaması durumunda endekste düşüş formasyonları oluşabilir. Bu nedenle orta ve uzun vadede yükselişin devam etmesi için bu dirençlerin kırılması gerekir. Bu durum gerçekleşirse endekste Mart ayından bu yana görülen yükseliş trendinin devam etmesi beklenebilir’’ diyor.

82 bin 500 ve 84 bin 500 dirençlerinin aşılması için yurtiçinde en önemli değişkenin enflasyonda görülebilecek gevşeme olduğunu kaydeden Coşar, şöyle devam ediyor:

‘’Enflasyonda gerileme olursa (en azından yüzde 9.00 seviyesinin aşağısı) bu durum yurtiçinde faizler üzerinde aşağı yönlü etkili olur. Bu da BIST-100 endeksini yukarı yönlü destekleyebilir. Yükseliş için Avrupa Merkez Bankası’nın yeni genişlemeci politikalar uygulaması ve Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafında da beklenti öncesi faiz artırım sinyali gelmemesi de önemli. Öte yandan enflasyonun düşürülmemesi, FED ve jeopolitik gerginlikler endeksi aşağı yönlü baskılayabilecek riskler’’ diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa09 Eylül 2014 13:14

    iyi üflüyorsunuz balonu ama patlamak üzere dikkat edin millet yemiyor artık bu tarz üfürükten hisse önerilerinizi....şuan her şey ciddi derecede PAHALI.......

  • Ali09 Eylül 2014 13:13

    Nasil ya Mutlu aku Bist ten cikmiyormu da fiyat 10 lira deniyor