Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan Burda Yayıncılık ve İnfo Yatırım sorusu---

Doğan Burda Yayıncılık ve İnfo Yatırım sorusu

2 / 2
Doğan Burda Yayıncılık ve İnfo Yatırım sorusu
02 Şubat 2017 - 08:50 www.borsagundem.com

FİYATI HALKA ARZ SEVİYESİNİN ALTINDA

SORU- Yükseliş trendine girerek yaşadığı dalgalanmalarla günlük alım satım için oldukça uygun pozisyonda olan İnfo Yatırım'ın, bugün yaşadığı sert kaybın ardından düşüş eğilimine girmesi olası mıdır? Hissenin özellikle son 1,5 aydır ani değer artışını da göz önünde bulundurarak günlük alım satım ya da kısa vadede değerlendirme açısından hangisi daha uygun olabilir?

Alican

CEVAP-Borsada gerçekleştirilecek işlemlerin uzun vadeli olması riskin düşürülmesi açısından önemi olup kısa vadeli bakış açısıyla hareket edilmesinin kaybetme olasılığını artıracağını unutmamalı. Bu nedenle gereksiz risklerden kaçınmak için kısa vadeli bakış açısıyla değil uzun vadeli hareket edilmesi daha yerinde bir karar olacaktır. Şüphesiz tek başına uzun vadeli hareket edilmesi de yetmez. Yatırımda bulunulan şirketin büyüyor olması kazanma potansiyelini yükseltecektir. İnfo Yatırım ise arzu edilen bu beklentinin hayli uzağında kalıyor. Şirket zayıf bir kârlılığa sahip. Elde edilen kâr rakamını yeterli görmek mümkün değil. Bu da ister istemez hissenin çıkışına engel teşkil etmekte. 

Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde söz konusu durum daha net görülmekte. Uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan hisse, Ekim 2011’de düzeltilmiş verilerle 1,51 TL’den ilk işlemini gördü. Sonrasında hızlı bir çıkış sergiledi ve Ocak 2012’de en yüksek 5,56 TL’ye kadar yükseldi. Ancak daha sonra ivmesini koruyamadı ve düştü. Geçen süre zarfında bir daha aynı seviyeye ulaşamadı. İnfo Yatırım, zaman zaman yukarı ataklarda bulunsa da bu çıkışlar sınırlı kalıyor ve bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bırakmakta. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirdiği çıkışla yatırımcıları umutlanırsa da farklı bir beklentiye girmek için neden bulunmuyor. Halihazırda hissenin mevcut fiyat seviyesi ilk işlem fiyatının gerisinde kalıyor. Kârı güçlü şirketlerin takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)