Ana SayfaPiyasaDeva Holding ve Saray Matbaacılık sorusu---

Deva Holding ve Saray Matbaacılık sorusu

2 / 2
Deva Holding ve Saray Matbaacılık sorusu
11 Nisan 2017 - 09:45 www.borsagundem.com

SATIŞ HABERİ DÜŞÜRDÜ

SORU- Ortaklardan biri Samat hissesinde satıyor. Sizce mantığı nedir? Satış fiyata kötü yansıdı fakat tutundu. Acaba daha sonrası için fiyata kötü yansır mı? Önceki satışları hatırlıyorsanız bilgi verebilir misiniz? 

Çağdaş Biçer 

CEVAP-Saray Matbaacılık’ın sermayesinin yüzde 12,29’una sahip bulunan Metin Kuru, 7 Nisan 2017 günü yaptığı açıklama ile sahip olduğu paylardan satış yapmayı planladığını duyurdu. Satış gerekçesi hakkında ise bilgi verilmedi. Bununla birlikte hemen belirtmek isteriz ki Saray Matbaacılık’ın halihazırdaki fiyatı taban seviyelerde bulunuyor. Haziran 2011’de düzeltilmiş verilerle 2,33 TL’den ilk işlem fiyatını gören hisse, bir ara 8 TL’ye kadar çıksa da şimdilerde nominal değerinin üzerinde tutunuyor. Büyük ortağın satış yönlü açıklaması hissenin fiyatının gerilemesine neden olurken satışların devam etmesi halinde nominal değerinin altına kayma olasılığı da gündeme gelecektir. 

Büyük ortaklar çeşitli sebeplerle şirketteki paylarını elden çıkarabilirler. Nakit ihtiyacı sebeplerden birisi olabileceği gibi mevcut fiyatlardan daha da aşağıya kaymasını gerektirecek bir gelişmenin olabileceğine dair beklenti de böylesi bir satışa yönelime neden olabilir. Satış gerekçesi hakkında bir açıklamanın olmaması halinde satan ortak için mevcut fiyatların eldeki hissenin nakde dönülmesi için en uygun fiyatlar olduğu yönünde bir düşünceye sahip olduğunu kabul etmek gerekiyor. 

Saray Matbaacılık mevcut performansıyla yatırımcısına umut vermekten hayli uzakta bulunuyor. Şirket bir önceki yıla benzer bir gelir elde ederken dönem sonunda zarara döndü. Şirket son dört yılın üçünde zarar açıkladı. Bu anlamıyla istikrarlı bir kârlılık yapısına sahip bulunmuyor. Borsada kazanç olasılığını artırabilmek için kârlı firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ADALET İSTİYORUM16 Nisan 2017 00:31

    ALLAH RIZASI İÇİN HİÇMİ BİR İNSAN EVLADI YETKİLİ KARDEŞİM SEN BORSAYA MİLLETİ DOLANDIRMAK İÇİNMİ GİRDİN ALDIĞIN İHALELERİN KARINI NE YAPTIN NASIL BECERİYORSUNUZ BU KADAR İHALE ALIRKEN HEP ZARAR ETMEYİ DEMİYOR