Ana SayfaŞirket HaberleriDEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu---

DEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu

5 / 7
DEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu
06 Haziran 2014 - 10:35 www.borsagundem.com

“DEVA İLE İLGİLİ DİKEY BÜYÜME İSTİYORUZ”

-2014’te bu iki tesisin dışında yeni yatırım planı var mı?

Philipp Haas - Yatırım kısmının büyük bir bölümünü tamamladık. Fakat çok sayıda yeni projemiz ve yeni fikrimiz var. Yani yatırımlar durmayacak. En büyük projelerden biri bioteknoloji projeleri. Aşı projesi var ve o da yolda. Bu çok büyük bir yatırım gerektiriyor. Hastane ürünleri projelerimiz var. Bunlar da yolda. DEVA ile ilgili dikey büyüme istiyoruz. Bununla ilgili hem hammaddeyi hem de bazı ambalaj malzemelerini de üreterek dikey büyümeyi yaratmak istiyoruz. Tabi maliyetle ilgili çok büyük bir rekabet var. Bütün fiyatlar aşağı indiği için ve biz bu fiyat düşüşleriyle ilgili ne mutlu ki disiplin içerisinde hareket ettik. Sektörün içerisinde maliyet, disiplinli çalışma ve fiyat düşüşleri anlamında kendimizi lider olarak görüyoruz.

-Yurt dışı için planlarınız neler?

Philipp Haas - İlaçta ihracat yapabilmeniz için bir takım ruhsat ve legal işlemleri çok ağır ve prosedürleri çok fazla. Şu anda, tüm tesislerimiz Alman denetimlerini geçti ve Avrupa tarafından onaylandı. Ağustos ayında bizi denetime gelecek birçok ülke var, onları bekliyoruz. Şu anda gelecek olanlar kapıyı vurup da hemen iş yapıp satış yapabileceğiniz yerler değil. Bu çalışmalar beş yıl önce başladı ve bizi denetime geliyorlar. Özellikle Körfez bölgesinden en önde giden bir ülkeyle yakın temas içerisindeyiz. Onlar da Ağustosta denetime gelecekler. Ve Afrika ülkeleri de bizi çok sık denetime geliyorlar.

-İlaç ruhsatları hakkında neler söyleyeceksiniz?

Philipp Haas - İlk aldığımız ruhsat Almanya’dan olduğunu söyledik. Ama bazıları ülkesel, bazıları da bütün Avrupa’da geçerli olan ruhsatlar bunlar. Mesela bu almış olduğumuz Almanya ruhsatı, bütün Avrupa üzerinde geçerli.  Aslında bizim şu anda yapmış olduğumuz daha büyük işler için bir egzersiz. Altı yıl önce hiçbir ihracat yapmayı düşünmeyen şirket olan DEVA’nın şimdi Almanya, İsviçre ve Yeni Zelanda’dan ruhsatları çıkmış durumda. İnsanların bize olan güveninin artması için de bu çok önemli. Biz bunu yapabiliriz ve yapacağız.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deva07 Haziran 2014 13:08

    Deva doğru yolda dev adımlarla ilerliyor diyor sözün özü.. Dünyada da ilaç sektörü şirketleri çok yüksek katsayılarda fiyatlanıyor ve piyasa değerleri çok yüksek..

  • mali06 Haziran 2014 18:38

    Devanın garfiğin inceleyin. Para yatıranların öldüğünü görürsün. Ölmeyenler için yonca dikmişler.

  • aliveli..06 Haziran 2014 18:17

    amman dikkat edin bu adama..kendisi borsa kurdudur.adama elbiseyi ters giydirir...dediklerine de inanmayın...soros gibidir yani..

  • net olmayan 06 Haziran 2014 17:20

    bunları bülent beyefendinin okuyupda inivasyonunu yakalaması lazım..... eczacılarda ky. burnundan getirdi

  • teko06 Haziran 2014 15:43

    rezillik= tekfen