Ana SayfaŞirket HaberleriDEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu---

DEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu

3 / 7
DEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu
06 Haziran 2014 - 10:35 www.borsagundem.com

“BEN YATIRIM OLARAK ARAZİYE İNANIYORUM”

-Yatırım portföyünüzde altın, dolar var mı?

Philipp Haas - Başka bir yatırıma konsantre olmaya vaktim olmadığından, altın veya döviz ya da başka bir şey tutmuyorum. Ancak 20 yıl önce, Arjantin ve Yeni Zelanda’da çiftlik arazisi yatırımları yaptım. Ben yatırım olarak araziye inanıyorum. Ama şunu da söyleyeyim üretimle beraber araziye yatırım. Bunlar profesyonel olarak yönetilen çiftlikler. Dediğim gibi bunlar sadece düz arazi değil, üzerinde üretim yapılan araziler. Bu arazilerde ayçiçeğinden tutun, buğday, mısır, pamuk, patates, büyük ve küçükbaş sığır, koyun ve keçi (süt, peynir, et ) yetiştiriliyor.

Mesela Yeni Zelanda’daki çiftliği aldığım zaman 3 bin tane koyunumuz vardı. Şimdi ise 10 bin tane koyunumuz oldu. Tabi bunların hepsi hayvan sağlığına yatırım. Keçi ve koyun sütünün anne sütüne en yakın olduğunu ve çok yararlı olduğuna inanıyorum. Ve bu iyi bir trend. Ben kendim de Türkiye’de keçi ve koyun peyniri alıyorum ve tüketiyorum. Ve burada da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Türkiye’nin daha çok üretme kapasitesi var bunu da söylemek lazım.

-“Topkapı’daki gayrimenkul satışını nasıl değerlendirdiniz?” sorusuna daha önce dolar sonra da euro demiştiniz. Şu anda ki durum nedir?

Philipp Haas – Evet, önce dolar, sonrasında euroya yatırmıştık. Şu anda da bir kısmını Türk Lirası’na çevirdik. Çok agresif olarak değil ama bunu yönetiyoruz. Duruma göre (dolar, euro, Türk Lirası) pozisyon alarak değerlendiriyoruz.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deva07 Haziran 2014 13:08

    Deva doğru yolda dev adımlarla ilerliyor diyor sözün özü.. Dünyada da ilaç sektörü şirketleri çok yüksek katsayılarda fiyatlanıyor ve piyasa değerleri çok yüksek..

  • mali06 Haziran 2014 18:38

    Devanın garfiğin inceleyin. Para yatıranların öldüğünü görürsün. Ölmeyenler için yonca dikmişler.

  • aliveli..06 Haziran 2014 18:17

    amman dikkat edin bu adama..kendisi borsa kurdudur.adama elbiseyi ters giydirir...dediklerine de inanmayın...soros gibidir yani..

  • net olmayan 06 Haziran 2014 17:20

    bunları bülent beyefendinin okuyupda inivasyonunu yakalaması lazım..... eczacılarda ky. burnundan getirdi

  • teko06 Haziran 2014 15:43

    rezillik= tekfen