Ana SayfaŞirket HaberleriDEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu---

DEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu

2 / 7
DEVA CEO’su Haas, Borsa Gündem’e konuştu
06 Haziran 2014 - 10:35 www.borsagundem.com

“DEVA HEM ÇOCUĞUM, HEM AİLEM, YANİ HER ŞEYİM”

Borsagundem.com: Türkiye’ye geliş hikayenizi, ilk yatırımınızı anlatır mısınız?

Philipp Haas - 1992 yılından önce Türkiye hakkında hiçbir bilgim yoktu. 1992 yılında ilk kez Singapur’dan Türkiye’ye uçarken borsa magazin diye bir dergi okuyordum. Türkiye pazarının ve borsasının yüzde 90 düştüğünü gördüm. Dolar anlamında yüzde 90 düşüşün yaşandığı bir dönemdi ve bu bana çok enteresan geldi. Çünkü sonuçta bir yatırımcıydım ve o noktada da yatırım yapmaya başladım. İlk Garanti hisseleri aldım. Niçin Garanti hisseleri? Çünkü o zaman Garanti’nin pazar payı 1 milyon dolardı ve yatırım için Türk pazarı çok büyük fırsatlar sunuyordu. Tabi ki sadece Türk pazarına yatırım yapmadım. Rusya, Ukrayna, Brezilya ve Arjantin gibi birçok gelişen yeni pazarlara da aynı anda yatırım yaptım.

-Borsaya hala yatırım yapıyor musunuz? Yapıyorsanız hangi hisseler, söyleyebilir misiniz?

Philipp Haas - 2006 yılında DEVA’yı aldıktan sonra borsada işlem yapmıyorum. Zaten bununla ilgili zamanım da yok. DEVA Holding’in hem Yönetim Kurulu Başkanı hem CEO’su olunca bu işleri de yapmaya zaman kalmıyor. Şu an aklımda yalnızca DEVA var. Sabah saat 5-6’da aklıma DEVA’yla ilgili fikirler geliyor ve uyanıyorum. O zamanlar amacım yatırım yapmaktı ve yatırım yaptım. Başka bir şey düşünmemiştim. Şimdi ise DEVA hem çocuğum, hem ailem. Yani her şeyim…

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deva07 Haziran 2014 13:08

    Deva doğru yolda dev adımlarla ilerliyor diyor sözün özü.. Dünyada da ilaç sektörü şirketleri çok yüksek katsayılarda fiyatlanıyor ve piyasa değerleri çok yüksek..

  • mali06 Haziran 2014 18:38

    Devanın garfiğin inceleyin. Para yatıranların öldüğünü görürsün. Ölmeyenler için yonca dikmişler.

  • aliveli..06 Haziran 2014 18:17

    amman dikkat edin bu adama..kendisi borsa kurdudur.adama elbiseyi ters giydirir...dediklerine de inanmayın...soros gibidir yani..

  • net olmayan 06 Haziran 2014 17:20

    bunları bülent beyefendinin okuyupda inivasyonunu yakalaması lazım..... eczacılarda ky. burnundan getirdi

  • teko06 Haziran 2014 15:43

    rezillik= tekfen