Ana SayfaŞirket HaberleriDesa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı---

Desa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı

8 / 9
Desa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı
25 Mart 2019 - 09:51 www.borsagundem.com

“AYAKKABI SEKTÖRÜNDE DARALMA BEKLİYORUZ”

-5 milyar dolarlık ayakkabı sektöründe Desa’nın payı nedir? Sektörü nasıl görüyorsunuz?

Ayhan Diribaş: Desa, cirosunun yüzde 32’sini ayakkabıdan elde ediyor. Diğer ayakkabı firmalarıyla kıyaslanamayacak seviyede az diyebilirim. Desa, cirosunun büyük bir kısmını çanta ve cüzdan satışlarından elde ediyor. Samsonite’tan yüzde 20 bir ciro elde ediliyor. Dolayısıyla ayakkabı Desa’nın içerisinde büyük bir paya sahip değil ama büyütmeyi istiyoruz ve hak ettiğimiz payı da almak istiyoruz.

Sektörde önümüzdeki dönemde bu yaşanan olumsuz gelişmelerden ötürü özelikle arz tarafında bir azalma bekliyoruz. Sektör çok uzun vadeli çeklerle senetlerle çalışırken nerdeyse artık nakite dönmüş durumda. Tabi nakite dönüldüğü için de perakende oyuncuları da likit anlamda sıkışık olduğu için dolayısıyla satın almada eksiklikler olacak. Maalesef bunlarda fiyata yansıyacak. Onun içinde ayakkabı sektöründe daralma bekliyoruz.

-Ayakkabı sektöründeki peş peşe gelen konkordato haberlerini nasıl yorumluyorsunuz? (Hotiç, Yeşil Kundura, İnci, Beta gibi)

Ayhan Diribaş: Önümüzdeki dönemde ayakkabı sektörü ve bağlı olduğu deri sektörünün daralacağını ve bu daralmanın da birkaç sene süreceğini öngörüyoruz. Çeklerin ödenememesi, borç yükü ve dövizle ödenen kiralar perakende sektöründe maalesef konkordatoları de beraberinde getirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)