Ana SayfaŞirket HaberleriDesa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı---

Desa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı

2 / 9
Desa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı
25 Mart 2019 - 09:51 www.borsagundem.com

“DESA DÜNYADA 180 NOKTADA VE LÜKS BUTİKLERDE”

-Desa Deri’nin hikayesini anlatır mısınız?

Ayhan Diribaş: Desa, kurucumuz Melih Çelet tarafından 1972 yılında hayata geçirilmiş. Melih Çelet, Yönetim Kurulu Başkanı olarak hala görevinin başında. Biz bu 47 yıllık süreçte dünyanın en iyi derilerini ve en iyi kadın çantasını yapan şirketlerden birisiyiz diyebilirim. Buradaki dayanak noktam ise tabi ki dünyaca ünlü markalarla çalışmamız. Desa’nın gelirlerinin yüzde 50’si ihracattan, yüzde 50’si de perakendeden geliyor. Dünyanın lüks mağazaları Prada, Miu Miu ve Furla’ya da Türkiye’de üretim yapıyoruz.

Toplamda üç tane fabrikamız var. Bir, mülkü Desa’ya ait Çorlu’da 20 bin metrekare kapalı alanlı deri tabaklama fabrikamız var. İkincisi, Düzce OSB’de 10 bin metrekare kapalı alanda fabrikamız var. Üçüncü fabrikamız da burası, İstanbul Sefaköy’de. Bu üç fabrikada üretilen ürünlerin yüzde 50’si ihracat, yüzde 50’si de iç piyasada Desa mağazalarında satılıyor. Bunun dışında da başka satış kanalımız yok. Bir de Desa markalı ihraç ettiğimiz 1972 markası ürünlerimiz var.

Desa, dünyada 180 noktada ve lüks butiklerde Fendi, Prada ve Armani’yle yan yana satılıyor. Ve bu 180 noktanın da yaklaşık 100 noktası modanın beşiği İtalya’da. O da bizim için ayrı bir gurur kaynağı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)