Ana SayfaŞirket HaberleriDesa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı---

Desa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı

7 / 9
Desa Deri’nin CFO’su Diribaş Borsa Gündem’e hissedeki krizi anlattı
25 Mart 2019 - 09:51 www.borsagundem.com

“DESA 1972 MARKASINI YENİ HAVALİMANINDA AÇACAĞIZ”

-Şirketin ticari faaliyetlerini anlatır mısınız? Yatırım, büyüme ve karda 2019 hedefleri neler?

Ayhan Diribaş: Desa’nın iş modeline baktığımızda, içinde üretim, perakende ve yabancı bir marka barındıran yapılar var. Desa bu farklı yapısıyla mevcut ekonomik ortamdan da etkilenmiyor. Hatta bunun avantajlarını yaşıyor diyebilirim. Şirket, tüm kapasitesini ihracata ve iç piyasadaki mağazalara ayırıyor. Dolayısıyla bu anlamda Desa, dikey entegrasyonunu tamamlamış nadir borsa şirketlerden bir tanesi.

Bu arada Desa 1972 markasını yeni havalimanında açmaya hazırlanıyoruz, Bu Türkiye’de ilk mağaza olacak. Geri dönüşlerin de çok iyi olacağını düşünüyorum.

Bir de tüm bunların dışında Samsonite markası var. Samsonite bence Desa’nın en güçlü yanlarından bir tanesi. Tam 36 yıllık birliktelikten bahsediyorum. Baktığımızda Samsonite’la Desa’nın ortak kurduğu bir şirket var Samsonite AŞ. Bu şirkete Desa (yüzde 40) ve Samsonite (yüzde 60) ortak. Bu ortaklığın 19 tane mağazası var. Bu mağazaların birçoğu havalimanlarında ki yeni havalimanında 4 tane mağaza açıyoruz.

Önümüzdeki yıllarda Çin’de Desa açmak istiyoruz. Çin pazarı zor, bunu biliyoruz ama zorluklarını araştırıyoruz. Çin’den önce asıl Amerika piyasasına girmek istiyoruz. Bu konuda da Amerika ve Kanada’da birkaç showroom’la anlaştık. Ama bizim her zaman önceliğimiz Avrupa.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)