Ana SayfaPiyasaBolu Çimento ve Logo Yazılım sorusu---

Bolu Çimento ve Logo Yazılım sorusu

2 / 2
Bolu Çimento ve Logo Yazılım sorusu
20 Şubat 2017 - 08:30 www.borsagundem.com

KÂRDAKİ ARTIŞ GÜÇLENMELİ

SORU (2) - Logo hisse kağıdı 2017 de ne yapar? Hisse 5 yılda 10’lardan 55’e gelmiş. Bilançosu iyi geldi. Beklentiniz ne yönde? Hedef fiyatı ne olur?

Öner Özbey

CEVAP - Gerçekleştirdiği çıkışın ardından 30 Mart 2016 günü en yüksek 58,30 TL’yi test eden Logo Yazılım, sonrasında yatay bir seyir izledi. Yaklaşık bir yıldır inişli çıkışlı bir seyir izlemekle birlikte mevcut yatay trenddeki hareketini sürdürüyor. Hisse, son olarak 17 Şubat 2017 günü kapanışını 54,15 TL’den gerçekleştirdi. 2016 yıl sonu bilançosunu açıklayan şirket, hem gelirini hem de kârını artırdı. Firmanın geçmiş yıl verileri incelendiğinde istikrarlı şekilde kârını artırdığı gözlenmiyor. Bu itibarla mali performansını koruduğu gözleniyor. Kârdaki olumlu gelişme uzun vadede hissenin fiyatına olumlu yönde yansımış görünse de son bir yılda hissede teknik olarak düzeltme hareketinden bahsetmemiz gerekiyor.

Takas verileri takip edildiğinde ise 2014-2016 dönemleri içinde yabancıları ağırlıklı olarak alım yönlü işlemlerde bulundu. Hissede yatay bir seyir korunurken yabancı yatırımcının bu süre içindeki net işlemleri alım yönlü. Bununla birlikte 2017’nin ilk ayında satışların öne çıktığı gözleniyor. 6 Şubat 2017 itibariyle halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 52,37 seviyesinde bulunuyor.

Hissenin fiyat kazanç oranı ise 29,86 seviyesinde bulunuyor. Bu oran mevcut işlem fiyatının elde edilen kâra göre yüksek kaldığını göstermekte. Fiyatın makul seviyelere gelebilmesi için kârın artabilmesi gerekiyor. Aksi taktirde yatay seyrin devam etmesi söz konusu olacağı gibi düşmesi de ihtimaller arasında yer alacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)