Ana SayfaPiyasaBİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?---

BİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?

5 / 8
BİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?
02 Ocak 2018 - 11:25 www.borsagundem.com

HANGİ SEKTÖRLER?

2017'nin başında özellikle KGF kredileriyle desteklenen bankacılık sektörü hisseleri önemli atak gerçekleştirdi. BİST'in bankalarla beraber sanayi hisselerinin desteğini de arkasına alması, yeni zirveleri de beraberinde getirdi. Ancak daha sonra artan faiz ve jeopolitik risklerle yükselen risk primi, bankacılık hisselerinde geri çekilmeye neden oldu ve endeksin son yükselişinde ağırlık sanayi hisselerine geçti. Bu noktada mevcut seviyelerde BİST'te uzun vadede geri çekilmelerin 'alım' fırsatı olarak güncelliğini koruyacağı belirtilirken, 2018'de öngörülen yeni zirvelerde hangi sektörlerin ön plana çıkacağı da önem kazanıyor.

2018'de borsadaki yeni rekorların bankacılık hisseleri öncülüğünde olacağı tahmininde bulunan Prim Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kertmen, bunun nedeni olarak Reza Zarrab davasının bankacılık hisselerinde oluşturduğu baskının sınırlanmasını gösteriyor. Kertmen'in 2018'de bankalara ek olarak öne çıkmasını beklediği sektörler arasında ise savunma sanayi ve ulaşım bulunuyor. Tunç Kertmen, ihracatçı şirketlerin de iyi bir yıl geçireceğini sözlerine ekliyor.

İHRACATÇI ŞİRKETLER

Sanayi şirketlerinde 2018'e yönelik beklentiler olumlu görünürken, bu noktada söz konusu sektör şirketlerinin hangi özelliklerle tercih edildiği de merak konusu. Yatırım Finansman Genel

Müdürü Ömer Eryılmaz, 2018'de dünya ekonomisinde güçlü büyümenin ve şirket kârlılıklarındaki olumlu seyrin devam edeceği öngörüsünü paylaşıyor. "Bu da ekonomiyi ve piyasaları olumlu etkileyecek" diyen Eryılmaz, sektörel bazda sanayiyi 2018'de bir adım önde görüyor. Havacılık, turizm, ve perakendedeki büyümenin 2018'de de süreceğini dile getiren Eryılmaz, burada tercih nedeni olarak ihracat odaklılığı gösteriyor. Eryılmaz, ihracatçı sektörlerden 2018'de başarılı performans beklentisinde olduğunu ekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)