Ana SayfaPiyasaBİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?---

BİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?

4 / 8
BİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?
02 Ocak 2018 - 11:25 www.borsagundem.com

ZİRVE YENİLENEBİLİR

Tüm bu beklentiler ışığında 2018 için iyimser olan Metin Ayışık, baz etkisinden de faydalanacak olan enflasyon verilerinin faiz ve kurdaki oynaklığı azaltarak hisse senedi tarafına destek olacağını öngörüyor. Bu gelişmenin azalan jeopolitik risklerle de desteklenmesi durumunda endeksin 120.000-130.000'leri görebileceğini belirten Ayışık, halka arz konusuna da değiniyor. "Beklenen yüksek sayıda halka arzla BİST-100'ün derinliği 2018'de artacak" diyen Metin Ayışık, bu arzların ağırlıklı olarak yabancı yatırımcıya yönelik olacağını, bunun da BİST- 100'ün prestijini yükselteceğini sözlerine ekliyor.

İSKONTO SÜRER Mİ?

Bu noktada BİST-100'ün iskontosu da önemli bir başlık. Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsevin Çipli, son fiyatlamalara göre endeksin MSCI GOÜ Endeksi'ne kıyasla İleriye dönük fiyat kazanç (F/K) iskontosunun yaklaşık yüzde 36 olduğu bilgisini veriyor. Son üç yılda bu oranın ortalamasının yüzde 26 olduğunu söyleyen Çipli, 2018'in İlk yarısında BİST-100'de 135.000 potansiyelinin oluşabileceğini düşünüyor.

Garanti Yatırım Genel Müdürü Zeki Şen, küresel tarafta büyümenin canlı kaldığı buna karşılık enflasyonun sıkı para politikası gerektirmediği bu ortamda, hisse piyasalarında mevcut olumlu eğilimin ana yatırım teması olarak gündemde kalmasını bekliyor. Ancak özellikle 2017 Eylül-Aralık döneminde öne çıkan görece zayıflığın değerlemeler bazında BİST'in iskontosunun yükselmesine neden olduğunu ifade eden Şen, farklı bir göstergeye de değiniyor. MSCI Türklye/MSCI GOÜ rasyosunda 1999 ve 2002'de test edilmiş düşük seviyelere yaklaşıldığını söyleyen Şen, "Bu görünümle, değerlemelerdeki Iskonto paralelinde BİST'te olumlu performansın korunacağını öngörüyoruz" diyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)