Ana SayfaPiyasaBıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı---

Bıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı

6 / 9
Bıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı
18 Mart 2019 - 09:06 www.borsagundem.com

“AMAÇ İTHAL EDİLEN BAZI TIBBİ CİHAZLARI YERLİLEŞTİRMEK”

- Yaklaşık 5 ay önce Savunma Sanayinin amiral gemisi ASELSAN ile stratejik iş birliği anlaşması imzaladınız. Birlikte çalışmayı açar mısınız? Nasıl bir işbirliği olacak bu? Bugüne kadar neler yapıldı? Hedefte neler var?

Souheil Elhakim: 60 yıllık bir geçmişi olan bir firmayız ve başka firmalarla birleşerek ortak olmak da büyümek için önemli bir adım. ASELSAN’la da ilişkimiz böyle başladı. Ortaklarımızı bulurken en büyük önceliğimiz Türk şirketi olması. Tabi ASELSAN çok önemli bir partner. Ve para da Türkiye’de kalacak.

ASELSAN savunma sanayinde bir mühendislik şirketi. Anlaşmamızda medical taraf bizim, işin teknolojik tarafı ASELSAN’ın. AR-GE’leri beraber çalışıyoruz. 2-3 projeye başlandı. Şu anda ilgili proje yöneticileri bu projeler için gerekli yol haritası üzerinde çalışıyorlar. Bu tür projelerin karar aşamasından piyasaya sürülme zamanına kadar ortalama iki üç yıl geçecektir. Bütün amaç ithal edilen bazı tıbbi cihazları yerlileştirmek. Ama şu anda bundan daha fazlasını söyleyemiyorum.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)