Ana SayfaPiyasaBıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı---

Bıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı

2 / 9
Bıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı
18 Mart 2019 - 09:06 www.borsagundem.com

“BIÇAKÇILAR YÜZDE YÜZ BİR TÜRK ŞİRKETİ”

- Medikal sektöründe 60 yıl, Bıçakçılar nereden nereye geldi? Şirket yapısı hakkında bilgi verir misiz, ortaklık mı, aile şirketi mi?

Souheil Elhakim: Bıçakçılar, 60 sene önce bu işe başladıkları zaman bu kadar yabancı bu işi yapan firma neredeyse yoktu diyebilirim. Bu 60 sene bize çok büyük tecrübe ve know how kazandırdı ki biz diğer şirketlerin son derece üstüne çıkmış durumdayız. Hatta öbür şirketlere öncülük ediyoruz. Ve en büyük amacımız ileriye yönelik sürdürülebilir bir iş olarak devam etmek. Bunun için de yerlileştirmeye çok önem veriyoruz.

Bıçakçılar 2011 yılına kadar bir aile şirketiydi. Sonra tamamını küresel bir Kuveytli bir fon satın aldı. Üretim burada, kar buraya geliyor. Onun için de Bıçakçılar yüzde yüz bir Türk şirketi. Ama bizim en büyük ve bir numaralı amacımız Bıçakçılar’ı küresel bir şirket haline getirmek ve global bir marka yapmak.

- Türkiye’deki üretim ağı nedir? Neler üretiyorsunuz? Yurt dışında üretim tesisi var mı?

Souheil Elhakim: Bıçakçılar’ın iki iş kolu var. Biri tek kullanımlık ürünler, ikincisi de (medical tesçisat) ameliyat masaları, aspiratörler ve lambalar.

Yurt dışında kendi üretim tesisimiz yok ama Tunus’ta bir fabrikayla ortaklığımız var. Buraya yarım işlenmiş mamul gönderiyoruz, onlar tamamlayıp ilişkileri olduğu ülkelere satıyorlar.

Ayrıca Türkiye’de birçok ilklerimiz var. İlk aspiratörü üreten ve ilk AR-GE sertifikasını alan biziz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)