Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBDDK kredi kartı taslağı ve BİST---

BDDK kredi kartı taslağı ve BİST

1 / 5
BDDK kredi kartı taslağı ve BİST
27 Kasım 2013 - 16:03 www.borsagundem.com


BDDK kredi kartları ve tüketici kredileri ile ilgili yeni bir taslak yönetmelik açıkladı. BDDK’nın yayımladıgı taslak yönetmelige göre mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karsılıgı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendigi dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçeklestirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Bu süre, elektrikli ve elektronik esya ile bilgisayar alımları, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili islemlerde altı ay, beyaz esya ve mobilya alımlarında oniki ay olarak uygulanır. Kredi kartlarıyla gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz (2005’ten bu yana geçerli). Binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak tasıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama islemlerinde, kredi tutarının tasıtın degerine oranı tasıtın nihai fatura degeri 50 bin TL ve altında olanlar için %70 (daha önce %80) düzeyini asamaz. Bu oran, nihai fatura degeri 50 bin TL üzeri binek araçlarda asan kısım için %50 olarak uygulanır. Konut kredileri hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi 36 ayı, tasıt
kredilerinin vadesi 48 ayı asamaz. Belirtilen sınırların asılması halinde ise, asan kredi tutarı bankaların özkaynaklarının hesaplanmasında sermayeden indirilen deger olarak dikkate alınır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı27 Kasım 2013 20:51

    Etkisi sadece psikolojik olur. Hangi POS dan ne geçtiği belli değil. Bankalar kredi kartına avans yatırıp faizsiz 12 taksitde alıyorlar. O metod ile pratik olarak herşey 12 taksit zaten.