Ana SayfaPiyasaAselsan ve Latek Lojistik sorusu---

Aselsan ve Latek Lojistik sorusu

2 / 2
Aselsan ve Latek Lojistik sorusu
05 Ekim 2015 - 09:49 www.borsagundem.com

BİLANÇOSUNU AÇIKLAMADIĞINDAN GEÇİCİ MEN EDİLDİ

SORU -
Latek Lojistik iflas etti mi? Borsada tekrar işlem görme ihtimali var mı?
Davut Saygılı

CEVAP
- Latek Lojistik, Gözaltı Pazarı’nda işlem görürken 2015 yılına ait üç aylık bilançosunu açıklamaması nedeniyle 11 Mayıs 2015 günü işlem sırası geçici olarak durduruldu. Arada geçen süre zarfından verilen ek süreye rağmen mali tablosunu açıklamaması üzerine hisselerin Gözaltı Pazarı’ndan çıkarılmasına ve geçici olarak men edilmesine karar verildi.
Latek Lojistik, son dört yılda sürekli zarar etti ve 2014 yılı bilançosunda da zararı artarak sürdü. Sermayesinin yüzde 89,42’si halka açık olan şirketin,  yönetim kurulu üyelerinin istifası nedeniyle yönetim kurulu bulunmuyor. Bunun üzerine şirketin yüzde 2,05 ortağı Levent Erdoğan, mahkemeye başvurarak yeni yönetim kurulu üyelerinin  belirlenebilmesi amacıyla genel kurulun toplanabilmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkemenin verdiği karar çerçevesinde 5 Ekim 2015 günü yani bugün saat 12’de olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın yapılması gerekiyor. Yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi halinde faaliyet raporu ve bilançoları imzalayacak yetkililer de belirlenmiş olacak. Bu anlamıyla bilançoların açıklanma ihtimali de gündeme gelebilecek.
Tüm bunlardan ayrı olarak 2014 yıl sonu bilançosuna göre firmanın iflas durumu bulunmuyor. Ancak arada geçen süre zarfında meydana gelen gelişmeler karşısında firmanın mali yapısının ne denli değişime uğradığını bilme imkanı yok. Şirketin mali açıdan hiç de iç açıcı bir yapıya sahip olmadığı da ortada. Bu itibarla arada geçen zaman diliminde olumludan ziyade olumsuz gelişmelerin ağırlık kazanması yüksek ihtimal. Haliyle şirkete yönelik umutlanmak için pek bir neden bulunmuyor.
Latek Lojistik’e ait hisselerin Gözaltı Pazarı’nda işlem görmeden men edilme nedeni firmanın bilançosunu açıklamamış olması. Bu noktada ilave bir karar alınmadığı sürece bilançonun yayınlanması kaydıyla hisselerin tekrar işlem görmesi mümkün görünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)