Ana SayfaPiyasaKâr realizasyonu alım fırsatı getirebilir---

Kâr realizasyonu alım fırsatı getirebilir

5 / 6
Kâr realizasyonu alım fırsatı getirebilir
08 Mayıs 2017 - 11:03 www.borsagundem.com

YENİ ZİRVE MÜMKÜN MÜ?

BİST'in mayıs ayının ilk yarısında pozitif eğilimini sürdürme çabasında olması ancak tarihi zirve seviyelerde bulunması nedeniyle ayın ikinci yarısında kâr satışlarıyla karşılaşması yüksek olasılık olarak değerlendiriliyor.

Bununla beraber, analistlere göre, hükümetin piyasaları canlandırmak ve büyümeyi desteklemek için almış olduğu Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği, sektörel vergi indirimleri ve teşvikler sonucunda özellikle bankacılık ve ilgili sektörlere yönelik kâr beklentilerinde yapılan iyileştirmeler, yaşanabilecek kâr satışı sonrası piyasayı yeni tarihi seviyelere yönlendirebilir. Ayrıca döviz kurunda volatilitenin azalması ve yıl sonu büyüme beklentilerinin revize edilmesi de buna katkı sağlayabilir.

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, "Normal koşullarda BİST'in soluksuz devam eden rallinin ardından bir soluklanma dönemine geçmesini beklesek de, mevcut siyasi ve jeopolitik gelişmeler BİST'i ve TL'yi her iki yönde de sert hareketler yapmaya itebilecek gibi duruyor" diyor. Gedik Yatırım'ın önerdiği hisseleri ise Enka İnşaat, Otokar, Petkim, Soda Sanayi ve TAV Havalimanları oluşturuyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)