Ana SayfaPiyasaAlbaraka Türk ve Anadolu Sigorta sorusu---

Albaraka Türk ve Anadolu Sigorta sorusu

1 / 2
Albaraka Türk ve Anadolu Sigorta sorusu
08 Şubat 2017 - 08:39 www.borsagundem.com

KÂR İSTENEN SEVİYEDE DEĞİL

SORU-Albaraka Türk kârı düşüş gösterse de pd ve fk oranına göre çok düşük kalan bir hisse gibi duruyor. Şu anki şartlarda banka hisseleri çok ciddi çıkış yaşamışken hissedeki sorun hakkında düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Emir

CEVAP-Albaraka Türk, Mayıs 2013’te düzeltilmiş verilere göre en yüksek 2,10 TL’yi test ettikten sonra dalgalı şekilde düştü. Hisse, geçen süre zarfında arada yukarı ataklarda bulunsa da gerçekleşen yukarı ataklar zayıf kaldı ve bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bıraktı. Hisse, son olarak 25 Kasım 2016 günü en düşük 1,10 TL’yi gördü ve ardından piyasadaki genel seyre uygun olarak yükseldi. 7 Şubat 2017 günü ise kapanışını 1,26 TL’den gerçekleştirdi. Banka sektörünün performansını ölçen BIST Banka Endeksi de 2 Aralık 2016 gününden başlayarak yukarı bir atak sergilediği gözleniyor. Bu anlamıyla sektör ile hissenin fiyat hareketi arasında bir uyumluluktan bahsetmek mümkün. Bununla birlikte hissenin performansının sektörün gerisinde kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 4,20 seviyesinde bulunurken sektör ortalaması 6,9. Veriler yatırımcıların bankanın kârındaki artışa yönelik güçlü bir beklenti içinde olmadığı izlenimini veriyor.  

Kurumun son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosu da bu beklentiyi destekler nitelikte. Dönem kârındaki yüzde 15,57 oranındaki gerilemenin devam etmesi halinde yıl sonunda da benzer bir düşüşün yaşanacağına dair beklentiyi artırıyor. Bu da hisseye ilgili zayıflatırken sektörde daha güçlü hisselere yönelimin öne çıkmasına neden olmakta.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)