Ana SayfaPiyasaAlarko GYO ve Otokar sorusu---

Alarko GYO ve Otokar sorusu

2 / 2
Alarko GYO ve Otokar sorusu
02 Ocak 2017 - 10:29 www.borsagundem.com

SERİ ÜRETİME GEÇİLİYOR

SORU-Otokarın Altay tank ihalesi niye sonuçlanmadı? Otokarın ihaleyi alması hisse üzerinde negatif etkisi olur mu? Yani beklenti biterse.... 

Ali Can

CEVAP- Devlet mekanizmasında ihalelerin sonuçlanması belli prosedürlerin yerine gelmesine bağlıdır. Savunma sanayiinde önemli bir proje olarak görülen Altay projesi için de durum farklı değil. Bununla birlikte projede son noktaya gelindiği ve seri üretim aşamasında bulunulduğunu hatırlatmak isteriz. Konuyla ilgili Otokar 29 Ağustos 2016 günü yaptığı açıklamada; 250 adet seri üretim ve bunların destek faaliyetlerine ilişkin son teklifin verildiği belirtildi. Bu aşamadan sonra Savunma Sanayi Müsteşarlığının vereceği karar bekleniyor. Teklifle birlikte en son teknoloji ürünü alt sistemlere sahip Altay tankının seri üretim çalışmalarının başlatılması ve yerli üretimi tankın Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine konması hedefleniyor. Arada geçen yaklaşık dört aylık sürede Savunma Sanayi Müsteşarlığının konuya ilişkin kararının kamuya duyurulmamış olmasını olumsuz değerlendirmemeli. Bürokratik işlem ve prosedürlerin henüz devam ettiği şeklinde yorumlamak daha doğru bir yaklaşım olacaktır. 

Otokarın verdiği son teklifin kabul edilmesi halinde bu durumun hisseye nasıl bir yansımasının olacağını kestirmek ise oldukça zor. Zira kısa sürelerde bir hisseyle ilgili haber ve açıklamalar yukarı ya da aşağı dalgalanmalara yol açabilir. Olumlu bir haber, beraberinde şirkete yönelik beklentileri artırdığı için talebi yükselterek hissenin fiyatını artırabileceği gibi kâr satışlarına da neden olabilir. Bu nedenle borsada işlem yaparken kısa vadeli beklentilerle değil uzun vadeli bakış açısı ile hareket edilmesinde yarar var. 

Geçtiğimiz yıl kârını artıran şirketin son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da kâr artışı devam ediyor. Hissenin fiyat kazanç oranının 33,33 seviyesinde bulunması şirkete yönelik yatırımcının beklentisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Kârdaki artışın istikrarlı şekilde sürmesi hisseye uzun vadede olumlu yansımaya devam edecektir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ender02 Ocak 2017 20:16

    algyo da 157 milyon kar gelecek.

  • melih demir02 Ocak 2017 17:23

    sancaktepe projesinin raporu gelmiş herkesin ağzında .halk ve vakıfın ortak projesi muazzam kar yazacak..bu sene finans merkezide devrede..

  • melih demir02 Ocak 2017 14:13

    halk gyo ve vakıf gyo çok ucuz..hele vakıfın bedelliden sonra yaptığı yatıırmlar mükemmel..ve hala primlenmedi*halk gyo da öyle finans merkezi startı verdiler muazzam bir kaynak yaratılacak*