Ana SayfaPiyasaAksu Enerji ve Çuhadaroğlu Metal sorusu---

Aksu Enerji ve Çuhadaroğlu Metal sorusu

1 / 2
Aksu Enerji ve Çuhadaroğlu Metal sorusu
14 Aralık 2016 - 09:25 www.borsagundem.com

ZARAR, HİSSENİN FİYATINI DÜŞÜRÜYOR

SORU - Aksu Enerji, Göltaş Enerji’deki payını satmayı düşünüyordu ama uzun bir süredir konuyla ilgili bir bilgiye rastlamadım? Dahası birçok kaynakta Göltaş Enerji, Aksu Enerji’nin iştiraki olarak gözükmüyor. Aydınlatırsanız sevinirim. 

Ali Eroğlu

CEVAP - Borsa’da işlem gören şirketlerin gerek mali yapısı gerekse ortaklık yapılarıyla ilgili gelişmeleri Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’da takip etmek mümkün. Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu şirketlerin kendileri taahhüt etmektedir. 

Aksu Enerji’nin ortakları arasında yüzde 6,62 pay ile Göltaş Çimento da yer almakta. Diğer taraftan Aksu’nun tek bir iştiraki olan Göltaş Enerji’deki payı yüzde 25,45 seviyesinde bulunuyor. Bu anlamıyla Aksu Enerji’nin Göltaş Enerji’de sahip olduğu payların satışı söz konusu değil. Diğer taraftan şirketin yakın tarihli açıklamaları arasında Göltaş Enerji’deki paylarını satacağına dair bir karar ya da girişim de bulunmuyor. Bu itibarla iştirakin yakın bir zamanda satışının gündemde olmadığını söyleyebiliriz. 

İstikrarlı bir kârlılığı yakalayamayan Aksu Enerji, son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda zarar etti. Firmanın aynı tempo ile hareket etmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacak. Geçtiğimiz yıl kâra dönmeyi başaran şirket, önceki iki yılda zarar etmişti. Mevcut performans bu yıl sonunda da yine zarara dönüldüğünü gösteriyor. Yaşanan zarar hissenin fiyatını olumsuz yönde etkiliyor. Temmuz 2015’te en yüksek 14,80’i görürken gerçekleşen düşüşün ardından şimdilerde 8,20 TL’nin üzerinde tutunuyor. Çıkış için kâra dönebilmesi önemli. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir14 Aralık 2016 14:30

    bu elektrik şirketleri kara delik olmaya başladı..elektrik şirketlerinin incelemeye alınması elzem oldu

  • soru14 Aralık 2016 14:21

    ulutaşlar ve memsanın 5 yıllık geçmişini de haber yapın...???...kimler destekliyor bu kişileri neden 3 yıldır gözaltında 13 kuruşlarda işlem görüyor...fabrika neden çalıştırılmıyor memsa1 lerin 1tlden satılan hisselerinin paraları nerede sorgulayın bunlarıda sayın borsa gündem ??????