Ana SayfaPiyasaAksu Enerji ve Çuhadaroğlu Metal sorusu---

Aksu Enerji ve Çuhadaroğlu Metal sorusu

2 / 2
Aksu Enerji ve Çuhadaroğlu Metal sorusu
14 Aralık 2016 - 09:25 www.borsagundem.com

GERİLEYEN SATIŞLAR KÂRI DÜŞÜRDÜ

SORU- Cusan hissesinde neler oluyor? Elinde hissesi olan satmalı mı, beklemeli mi? 

Mehmet Bulcumlu

CEVAP - Şubat 2016’da borsaya gelen Çuhadaroğlu Metal, Mayıs ayında en yüksek 3,86 TL’yi test etti ve sonrasında kademeli olarak geriledi. Hisse, 13 Aralık 2016 günü kapanışını 2,85 TL’den gerçekleştirdi. Görüntü, hissede yaşanan düşüşün devam edebileceği yönünde. Geçtiğimiz yıl kârını artıran firma, bu yıl aynı performansı gösteremedi. Şirket son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda gelirlerini yüzde 18,5 oranında düşürürken kârdaki azalma yüzde 6,5 seviyesinde gerçekleşti. Firma söz konusu durumu genel ekonomik aktivitelerdeki durağanlığa ve siyasi belirsizliğe bağlıyor. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yaşanan olumsuz ekonomik ve politik gelişmeler sebebiyle başta inşaat sektörü olmak üzere birçok sektörde büyümenin sınırlı gerçekleştiğini ifade ederken bu durumun kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini ifade ediyor. 2016 yılı dokuz aylık faaliyet raporunda yer alan bilgilendirmede, önümüzdeki dönemde ekonomik ve politik riskleri minimize edecek gerekli önlemleri alacaklarını ve kârlılığı artıracak çalışmalara hız vereceklerini ifade etmekteler. 

Mevcut verilere göre hissenin fiyat kazanç oranı 10,65 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 Endeksi’ne dahil hisselerin ortalamasıyla benzer olan fiyat kazanç oranı, kârdaki düşüşün yıl sonunda da devam etmesi halinde artacaktır. Böylesi bir durum hissede satış baskısına neden olur ki bunun sonucunda hissede düşüşün devam etmesi gündemde kalacaktır. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir14 Aralık 2016 14:30

    bu elektrik şirketleri kara delik olmaya başladı..elektrik şirketlerinin incelemeye alınması elzem oldu

  • soru14 Aralık 2016 14:21

    ulutaşlar ve memsanın 5 yıllık geçmişini de haber yapın...???...kimler destekliyor bu kişileri neden 3 yıldır gözaltında 13 kuruşlarda işlem görüyor...fabrika neden çalıştırılmıyor memsa1 lerin 1tlden satılan hisselerinin paraları nerede sorgulayın bunlarıda sayın borsa gündem ??????