Ana SayfaPiyasaAksigorta ve Ege Seramik sorusu---

Aksigorta ve Ege Seramik sorusu

2 / 2
Aksigorta ve Ege Seramik sorusu
24 Kasım 2017 - 10:15 www.borsagundem.com

DİRENÇ BÖLGESİNİ HACİMLİ GEÇMELİ

SORU (2) - EGSER ile ilgili genel düşünceniz nedir? F/K olarak uygun görünüyor. Önümüzdeki yıl için düşünülebilir mi? Teşekkürler. 

Ceyhun Günay

CEVAP - Ege Seramik uzun vadede dalgalı bir seyir izlemekle birlikte yükselen trendini koruyor. Bununla birlikte hissenin teknik olarak beş lira seviyelerinde bulunan güçlü direnci aşabilmesi için daha güçlü bir alım ile yukarı çıkabilmesi şart. Ancak görüldüğü kadarıyla direnç bölgesine yaklaştıkça satıcılar aktif hale gelirken hissenin fiyatı da gerilemekte. Hisse, son olarak 3 Kasım 2017 günü 4,93 TL’yi gördükten sonra geriledi ve şimdilerde 4,05 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Sürekli büyüyen bir yapıya sahip olan Ege Seramik, 2016 faaliyet döneminde kârını düşürse de bu yılın dokuz aylık döneminde yine kârını artırmayı başardı. Şirket aynı temposunu koruması halinde bu yıl sonunda yeniden kârda artış kaydetmeyi başaracak. Kârdaki artış hissenin fiyat kazanç oranın da makul seviyelerde kalmasına olanak veriyor. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 6,51 seviyesine bulunuyor. Söz konusu oran 13,06 olan sektör ortalamasına göre hayli uygun. Ancak hemen hatırlatmak isteriz ki son üç yılda hissenin fiyat kazanç oranı sürekli sektör ortalamasının aşağısında kaldı. Bu anlamıyla sadece sektör ortalamasının altında olmasını göz önüne alarak yükseleceği yönünde beklentiye girmek yerine diğer göstergeleri de takip etmekte yarar var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaan Görgün18 Aralık 2017 15:05

    5 TL direnç değil , tavan fiyat gibi belirlenmiş durumda . Geçen yıldan beri 5 TL üzerine geçirilmiyor meret. Bu işte bir iş var.