Ana SayfaPiyasaAkfen GYO ve Sanko Pazarlama sorusu---

Akfen GYO ve Sanko Pazarlama sorusu

2 / 2
Akfen GYO ve Sanko Pazarlama sorusu
05 Ekim 2018 - 08:25 www.borsagundem.com

KÂRI DİĞER FAALİYETLERDEN GELİYOR

SORU (2) - Sanko Pazarlama’nın ekonomik büyüklüğü nedir? 

Selin Özdemir

CEVAP - Geçtiğimiz yıl 796,1 milyon TL brüt satış gerçekleştiren Sanko Pazarlama karşılığında 26,8 milyon TL yıl sonu kârı elde etti. 2018’in ilk altı ayında da iyi bir performans sergilerken 413,6 milyon TL brüt satış geliri elde etti. Ancak dönem sonunda gerçekleşen kâr rakamı 9,7 milyon TL seviyesinde kaldı. Söz konusu kâr rakamı bir önceki yılın aynı döneminde elde edilen 12,3 milyon TL’nin gerisinde kaldı. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda satış geliri artsa da kâr rakamı düşecek. Son bilançosuna göre toplam aktifleri ise 425,9 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Esas faaliyetlerinden istenen kârlılığı elde edemeyen Sanko Pazarlama diğer faaliyetlerinden elde ettiği gelirle dönem sonunda kârını artırabiliyor. Son açıkladığı 2018 altı aylık bilançosunda da benzer bir durum söz konusu. Hatta açıklanan bilançoya göre yılın ilk yarısında esas faaliyetlerinden zarar ederken diğer faaliyetlerinden elde ettiği gelirle kâra geçti. Bu durum ister istemez uzun vadede hisse üzerinde baskıya neden olmakta. Şimdilerde 2,42 TL’nin üzerinde tutunmaya çalıştığı gözlenen hissenin teknik olarak 2,30 TL’deki desteği güçlü. Bu itibarla mevcut seviyelerde tutunarak bilahare yönünü yukarı çevirmesi mümkün. Ancak uzun vadede çıkışını sürdürebilmesi için esas faaliyetlerden de kâr artışı sergileyebilmesi önemli. Aksi taktirde olası çıkışların kısa vadeli kalma olasılığı her zaman için güçlü olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie05 Ekim 2018 12:23

    Akıl yok mu sizde? Gidin %30'dan mevduat faizine girin. Kafanız rahat olsun.

  • Burhan06 Ekim 2018 04:51

    Her yerde sen varsın okie bokie dolardan kazanıyor faizden kazanıyor , borsadan kazanıyor.Zannımca şizofrensin.belkide sokakda dilenen fakir ama zenginlik hayallerinde yaşayan bir şizofren.

  • ömer05 Ekim 2018 09:00

    Ömrümüzü yedi bitirdi cenabet şirket.

  • KILIÇ05 Ekim 2018 08:44

    PATRONLAR İŞİ ÖGRENMİŞ YATIRIMCIYI DOLANDIRIP ZENGİN OLMA YOLUNU SEÇMİŞ ÜLKEMİZDE PATRON KORUMA KURULMUZDA VAR PATRONA HESAP SORAMAZ PATRONDAN EMİR ALIR.