Ana SayfaPiyasaAkenerji ve Orma sorusu---

Akenerji ve Orma sorusu

2 / 2
Akenerji ve Orma sorusu
09 Mart 2018 - 08:34 www.borsagundem.com

GAYRİMENKULLERİ YENİDEN DEĞERLEYEREK ÖZSERMAYESİNİ GÜÇLENDİRDİ

SORU (2) - İyi günler Orma Orman Mahsulleri’nin satılacağı ile ilgili bir duyum aldım doğru mudur? Teşekkür ederim... 

Bahadır Güzey

CEVAP - Orma geçtiğimiz şubat ayı sonunda yaptığı açıklamada sahibi olduğu gayrimenkullerin 2017 yıl sonu itibariyle değerleme raporunun alındığını ve yıl sonu bilançosuna tespit edilen bu değerlerin yansıtıldığını duyurdu. Söz konusu açıklama dışında şirketin paylarının satılacağına dair yakın tarihli yapılmış bir bilgilendirme bulunmuyor. Şirketin sahibi olduğu gayrimenkullerle ilgili değerleme raporu almasının nedeni ise özsermayesini güçlendirme arzusu. Firmanın 2017 yıl sonu bilançosu incelendiğinde arzu edilen hedefe ulaşıldığı ve mali yapının kayda değer oranda güçlendiği gözleniyor. Söz konusu durum olumlu değerlendirilse de firmanın kâra geçememesi de bir o kadar sıkıntı kaynağı oluşturmakta. Sürekli zarar üreten bir yapıya sahip olan şirketin son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 122,7 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Zarar hiç de azımsanacak boyutta değil. Şirket kâra geçemediği sürece gayrimenkullerinin reel değerini bilançosuna aktararak sermayesini güçlendirmesini bir yere kadar devam ettirse de bunun da nihayetinde sınırı olduğu göz ardı edilmemeli. Şirketin kârlı yapıya kavuşabilmesi aynı zamanda hissenin yükselebilmesi açısından önemli bir çıkış noktası olarak görülmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ09 Mart 2018 13:44

    BOŞVERİN BUNLARI. HEP ZARAR GÖSTERİRLER. KENDİLERİNE GELİNCE YATLAT , KATLAR. BU ŞİRKET ZARAR EDECEK BİR YAPMIYOR. ENERJİ ÜRETİYOR. VE BUNU HERKES KULLANIYOR. NE ZARARI? ALMAYACAKSIN BU KAĞITLARI.

  • Mehmet Can09 Mart 2018 12:06

    Bu soruya verdiğiniz cevap hiçbir nesnel dayanak taşımıyor. Geçmişte ne olduğunu herkes biliyor. Gelecek sorulmuş ? CEZ ortaklıktan çıkar mı, bir santral satma yoluna giderler mi ? Esas mevzu bunlar...