Ana SayfaPiyasaAdana Çimento ve Bossa sorusu---

Adana Çimento ve Bossa sorusu

2 / 2
Adana Çimento ve Bossa sorusu
24 Mayıs 2017 - 08:19 www.borsagundem.com

FİNANSAL GİDERLERİ ARTTI

SORU- Bossa'nın 2017 içinde ve sonrasında durumu ve karı nasıl olabilir? Genel durumu sizce nasıl ilerler? 

Şeyma Karan 

CEVAP- Bossa, Temmuz 2016’da yıl içi en düşük fiyatı 1,64 TL’yi test ettikten sonra dalgalı bir seyirle yukarı yönlü atakta bulundu. Hisse, 4 Mayıs 2017 günü ise en yüksek 4,05 TL’ye kadar çıktı ve ardından gelen kâr satışlarıyla birlikte düzeltme hareketinde bulundu. İstikrarsız bir kârlılık yapısına sahip bulunan Bossa, son beş yılda bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürdü. 2016 faaliyet döneminde ise zarar açıkladı. Satış gelirlerinde yaşanan düşüşe yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan giderler de ilave olunca şirket geçtiğimiz yıl zarar açıklamak durumunda kaldı. Son açıkladığı 2017 ilk çeyrek bilançosunda da gelirlerindeki düşüşü sürdürdü. Buna dönem sonunda artan finansal giderler ilave olunca şirketin dönem sonu kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre azaldı. Aynı ivmenin sürmesi halinde şirketin 2017 faaliyet dönemi sonunda zarar etmese dahi istenen kârlılığa ulaşması beklenmemeli. 

Borsada gelir ve kârlılığı gelgitler yaşayan şirketlerin hisselerinde arzu edilen istikrarlı çıkışları yakalamak zordur. Bu tür hisselerde arada yukarı ataklar gözlense de söz konusu çıkışlar sınırlı kalır ve bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bırakır. Bu nedenle düşük riskle kazancı artırmak için gelir ve kârlılığı düzenli olarak yükselen şirketlerin tercih edilmesi daha doğru bir yaklaşım tarzı olacağını unutmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koray24 Mayıs 2017 11:37

    kara bakmaz , hissenin sürücüsüne bakar, thy külliyen zararda fiyatı hergün artıyor,, odaş külliyen zarada hergün% 5 yapıyor

  • ali24 Mayıs 2017 09:22

    şirket sahipliği değişiyor buna neden değinmiyorsunuz.çağrı zorunluluğuda var.lütfen dikkat