Ana SayfaHisse Öneri Listesi8 hisse için değerlendirme ve tavsiye ---

8 hisse için değerlendirme ve tavsiye

8 / 8
8 hisse için değerlendirme ve tavsiye
30 Nisan 2014 - 10:52 www.borsagundem.com

Garanti Bankası 1Ç14’de TL760mn solo net kar açıkladı. Açıklanan rakam piyasa beklentisi ile uyumlu fakat bizim beklentimizin %4 altında. Marjların, mevduat maliyetlerindeki artış ve kredi büyümesindeki yavaşlamaya rağmen aktif fonlama stratejisi ve tüfeye endeksli kağıtların getiri katkısıyla yatay düzeyde kaldığını görüyoruz. Banka, daha önce bu yıl için net faiz marjında 100bps’lik bir daralma olabileceği tahminini piyasa ile paylaşmıştı. Bankanın henüz resmi beklentilerinde bir revizyon olmamasına rağmen marj daralmasının 100bps’in altında kalabileceği izlenimini bankadan aldık.  Ücret ve komisyon gelirleri mevsimsellik ve POS gelirleri nedeniyle güçlü bir artış sergiledi. Banka yeni ücret ve komisyon düzenlemelerinde olumsuz bir tablo olmadığı takdirde bu gelir kalemini bu sene için %10 civarı artırabileceğini öngörüyor. Birinci çeyrek gerçekleşmeleri de bunu teyit etmekte. Faaliyet giderlerinde yıllık olarak %23’lük bir artış var. Bir kaç kalem bir defalık gider çeyrek içinde yazılmış durumda. Ayrıca euro’ya bağlı bazı giderlerinde burada önemli bir rolü olduğunu öngörmekteyiz. Aktif kalitesine baktığımızda takipteki alacak rasyosunun hemen hemen yatay kaldığını ve risk maliyetinde 90bps civarında oluştuğunu görüyoruz. Yeniden yapılandırılan kredilerde bir artış olmasına ragmen, yönetim aktif kalite konusunda bir problem öngörmüyor. Bizde bankanın takip rasyosunun karlılık üzerinde ek bir baskı yaratmayacağı görüşündeyiz. 
 
Açıklanan kar rakamı beklentilere paralel olmasına rağmen marjlardaki olumlu görünüm, ileride hem banka hem de piyasa tarafından karlılık için yukarı yönlü bir revizyon gelebileceği işaretlerini taşıyor. Bu nedenle hisse sonuçlara olumlu bir tepki verebilir. Bununla birlikte banka için değerleme kaynaklı sebeplerle SAT tavsiyemizi korumaktayız. 

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA
 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 01 Mayıs 2014 14:06

    adamalrın işleri güçleri biz küçük yatırımcıyı yanılmak hanı endesk 71 en tepe noktasıydı mayıs ayı sat ayı idi ne oldı endesk 80-85 bahsediyorlar

  • selim30 Nisan 2014 11:39

    yalan söylemeyin burada %61 lik hiç hisse yok.