Ana SayfaHisse Öneri Listesi7 şirket haberi ve uzmanlardan tavsiyeler---

7 şirket haberi ve uzmanlardan tavsiyeler

6 / 7
7 şirket haberi ve uzmanlardan tavsiyeler
23 Temmuz 2014 - 09:32 www.borsagundem.com

Halkbank Halk Sigorta ve Halk Hayat ve Emeklilik şirketlerinde sahip olduğu payları kısmen veya tamamen satmak için girişimlere başladığını açıkladı. Banka Halk Sigorta’da %89.18, Halk Hayat ve Emeklilik’te ise %94.40% oranında paya sahiptir. Halkbank’ın 887 şube ile faaliyet gösterdiği dikkate alındığında bankasürans değerinin (banka şubelerinin dağıtım ağı değeri) yüksek olmasını beklenebilir. Yorum yapmak için henüz çok erken olmakla birlikte, son sigorta satışlarında gözlemlediğimiz şekilde Halk Sigorta’nın tamamını Halk Hayat ve Emekilik’in ise çoğunluk hissesini satabileceğini düşünüyoruz. Halkbankası’nın 887 şubelik ağının sigortacılıkta daha karlı kanal olan bankasürans yoluyla şirketlerin değerlemesini olumlu etkileyebileceğini düşünüyoruz.

Halksigorta’nın serbest işlem platformunda son 3 aylık ağırlıklı piyasa değeri olan 188mnTL’nin ima ettiği 83.1mnTL piyasa değeri/% pazar payı çarpanları daha önceki seçilmiş sigorta şirketi satın almalarında gözlemlediğmiz 73.2mnTL’nin ~%15 kadar üzerinde. Bizce bu prim, olası satın almanın detaylarını bilmiyoruz henüz ama, bankasürans kanalı nedeniyle makul bir prim. Anadolu Hayat Emeklilik’in piyasa değeri/yönetilen fon tutarı çarpanı olan 0.34x üzerinden Halk Hayat ve Emeklilik için ulaştığımız değer ise 176mnTL. Bu değerlemelerde Halkbank bütün paylarını satarlarsa, iki sigorta şirketinden elde edebileceği ~360mnTL ile finansallarında olumlu bir etki yaratacaktır. 

DENİZ YATIRIM ARAŞTIRMA
    

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSALAR SON RADDEDELER ARTIK23 Temmuz 2014 16:49

    10 AĞUSTOS SEÇİMİ,EKİMDE ABD QE3 BİTİŞİ SONRASI ABD FAİZLERİ ARTIŞ BEKLENTİSİ HEM BİZİ HEM TÜM DIŞARI BORSALARI DÜŞÜRECEKTİR KANIMCA ŞİMDİDEN ABD BORSALARININ %30 DÜŞME BEKLENTİLERİ DİLLENDİRİLMEKTE.EN İYİSİ NAKDE GEÇİP FAİZDE BEKLEMEK.

  • umut23 Temmuz 2014 11:34

    düne kadar tekfen dediler yerinde sayıp geri düşmekten hisse yükselmeyi unuttu..eee sahibi sahip çıkmaz ise olacağı bu.