Ana SayfaHisse Öneri ListesiRamazan ayında öne çıkan 7 hisse---

Ramazan ayında öne çıkan 7 hisse

2 / 6
Ramazan ayında öne çıkan 7 hisse
23 Mayıs 2016 - 10:23 www.borsagundem.com

YEDİ HİSSE ÖNE ÇIKTI

Bu açıklamayı yaptıktan sonra hisse performanslarına bakıldığında, Coca Cola İçecek'in (CCİ) beş yılın tamamında 'Endeksin Üzerinde' performans sergilediği dikkati çekiyor. Son yıllarda Ramazan aylarının yaz dönemine gelmesi, CCİ'yi öne çıkaran bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Organize perakende gıda sektörünün en büyük şirketi BİM ve uydu kentler odaklı stratejisiyle Uyum Marketler, son beş yılın dördünde yüksek performans sergilemiş gözüküyor.

Bu hisseler haricinde son beş yılın üçünde BİST-100'ün üzerinde getiriye sahip hisseler ise Migros, Kristal Kola, Frigo-pak, Tat ve Kerevitaş. Şirketlerle ilgili son durumları haberimizin tablosunda görebilirsiniz. Analistler, bu hisselere yatırım yaparken Ramazan ayı beklentisinin yanında mali yapısına, son dönemdeki hisse performansına ve işlem hacmine de dikkat edilmesini tavsiye ediyor.

YEDİ HİSSEDEKİ BEKLENTİLER

Migros: istikrarlı operasyonel performansıyla ve çift haneli satış büyümesiyle dikkat çekiyor.

Coca Cola İçecek: Zayıf seyreden tüketici güvenine rağmen yurtiçi pazarda satış hacmini artırdı. Ayrıca 2015 genelinde üretim kapasitesi de yüzde 10 yükseldi. Bu nedenle orta-uzun vadeli yatırım için 'potansiyel vaat eden şirketler' arasında yer alıyor. Hisse için 'al' tavsiyesi veriliyor.

BİM: Operasyonel performansı, istikrarlı finansal yapısı ve yüksek öz varlık kârlılığı beğenilse de potansiyeli sınırlı, iskontolu hale gelmesi durumunda uzun vadeli portföylerde yer alabilir. Genel öneri 'tut'yönünde.

Uyum, Frigo-pak, Kristal Kola, Kerevitaş: Tahtalarının 'sığ' olması nedeniyle söz konusu şirketlere ilişkin görüş belirtilmiyor.(Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)