Ana SayfaPiyasaİşte en çok önerilen 4 hisse---

İşte en çok önerilen 4 hisse

3 / 11
İşte en çok önerilen 4 hisse
11 Eylül 2017 - 11:33 www.borsagundem.com

"İKİNCİ YARIDA BANKALAR İÇİN DAHA TEMKİNLİYİZ"

Dr. Vedat Mizrahi/Ünlü& Co. Araştırma Direktörü

BEKLENTİLERİ AŞTI: 2017 ikinci çeyrekte bankalar, KGF'nin etkisiyle iyi performans göstermeye devam etti. 2017 ilk çeyreğe göre yüzde 10'luk kâr daralması olsa da 2016'nın ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 10'luk kâr artışı gerçekleşti. 2017'nin ilk yarısını 2016'nın ilk yarısıyla karşılaştırdığımızda ise yüzde 32'lik kâr artışı ortaya çıkıyor. Bankaların ilk yarıda beklentileri aştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

HANGİLERİ ÖNE ÇIKTI?: İlk yarıda Vakıf bank ve Halkbank, diğer bankalara göre bir adım öne çıktı. İlk yarıda yıllık kâr artışı Vakıfbank'ta yüzde 92, Halkbank'ta yüzde 42 oldu. İkinci çeyrek özelinde ise Akbank'ın ve Garanti'nin dikkat çektiğini görüyoruz.

SINIRLI KREDİ BÜYÜMESİ: İlk yarıda KGF'nin etkisiyle bankaların kredi verme iştahı arttı. Bu dönemde KGF kullanımı beklentileri aşarken, çoğu banka limitlerine kısa sürede yaklaşmış oldu. Bundan sonraki KGF kullanımının, limitlerin artmayacağını varsayarak, çok daha sınırlı olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle kredi büyümesi de ikinci yarıda, ilk yarıya kıyasla sınırlı kalabilir.

ENFLASYONA DİKKAT: Yılın geri kalanında bankalar için daha temkinli bir görüşümüz var. Yıl başından bu yana artan mevduat maliyetlerinin etkisini üçüncü çeyrekte de görebiliriz. Banka hisse senetlerindeki yükselişin devam etmesi için ise öz sermaye maliyetinin aşağı gelmesi gerekiyor. Ancak enflasyonun yüksek seyri, bunun kısa vadede çok mümkün olmadığını gösteriyor.

GARANTİYİ BEĞENİYORUZ: ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artışını 2018'e ertelemesi ve kurun mevcut seviyelerde kalması bankacılık sektörünü desteklemeye devam edecek. İkinci yarıda, en yüksek öz sermaye kârlılığına sahip bankaların başında gelen Garanti Bankası'nın diğer bankalara kıyasla daha iyi performans göstermesini bekliyoruz. Garanti, Halkbank, TSKB'de 'alım' öneriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)