Ana SayfaPiyasaİşte en çok önerilen 4 hisse---

İşte en çok önerilen 4 hisse

2 / 11
İşte en çok önerilen 4 hisse
11 Eylül 2017 - 11:33 www.borsagundem.com

HANGİ BANKALAR?

Ak Yatırım'ın bankacılık analisti Hakan Aygün, bankaların ikinci çeyrek sonuçlarında dikkatini çeken noktalan; önceki çeyreğe göre net faiz gelirlerinin yüzde 15,5, spesifik provizyon giderlerinin yüzde 21 gerilemesi, genel karşılık giderlerinin düşmesi olarak sıralıyor. Takipteki alacak tahsilatlarından kaynaklanan gelirlerin güçlü kalmasını da olumlu değerlendiriyor.

Albaraka Türk'ün beklentinin yüzde 31 üzerinde net kâr elde ettiği bilgisini veren Hakan Aygün, "YKB ve Vakıfbank'ın net kârları beklentinin yüzde 6 üzerinde olmakla birlikte, tahminlerimize yakın geldi" diyor, ikinci çeyrekte İş Bankası'nın net kârının tahmininin yüzde 8 ve piyasa beklentisinin yüzde 4 altında kaldığının altını çizen Aygün'e göre bu durum, marjlar ve faaliyet giderlerindeki baskının tahminlerden güçlü olmasından kaynaklanıyor.

PERFORMANSTA YÜKSELİŞ VAR

Yatırım Finansman'ın kıdemli bankacılık analisti Gökay Böbek, Akbalık, Albaraka Türk, Garanti, Halkbank, Vakıfbank ve YKB'nin ikinci çeyrekte yıllık yüzde 13 kâr artışıyla, yüzde 5 olan beklentisinin üzerinde performans gösterdiğini söylüyor. 2016 ikinci çeyrekte kaydedilen Visa gelirleri hariç yıllık kâr artışının ise yüzde 30 olduğuna dikkat çeken Böbek, öz kaynak kârlılığının da son 12 ayda yüzde 13,2'den yüzde 15,3'e yükseldiğini kaydediyor. Garanti'nin bu dönemde daha iyi performans gösterdiğini düşünen Gökay Böbek, sonuçların ardından yaptığı revizyonları ise şöyle aktarıyor:

"Bankalarda 2017 toplam kâr artış beklentimizi yüzde 26'dan yüzde 29'a güncelledik. Halkbank ve Albaraka Türk, kâr beklentilerinde en yüksek revizyon yaptığımız bankalar oldu. Vakıfbank için 2017 kâr beklentimiz, piyasadaki ortalama beklentinin yüzde 9 üzerinde." Gökay Böbek, Garanti, Halkbank, Vakıfbank ve YKB'den 'Endeks Üzeri Getiri' bekliyor.

ÖZEL Mİ KAMU MU?

TEB Yatırım'ın kıdemli bankacılık analisti Övünç Gürsoy, üçüncü çeyrekte banka kârlarının baskılanacağını öngörüyor. Bu öngörünün nedenlerini de TÜFE'ye endeksli menkul kıymet getirilerindeki mevsimsel düşüş, TL kredi mevduat makasının daralması, kredi artışıyla şişen karşılık giderleri ve swap kullanımındaki artışla ortaya çıkan sermaye piyasası zararları olarak sıralıyor.

"Kamu bankaları kârlılıkta özel bankaların gerisinde kalabilir" diyen Gürsoy, üçüncü çeyreğin sonuna doğru TL kredi mevduat makasının özel bankalarda toparlanmasını bekliyor. Övünç Gürsoy; Akbank, Albaraka, Garanti, Halkbank, İş, TSKB, Vakıfbank ve YKB'nin 2017'yi toplamda yüzde 28 kâr büyümesiyle kapatmasını bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)