Ana SayfaŞirket HaberleriO hissede 'AL' tavsiyesi var---

O hissede 'AL' tavsiyesi var

4 / 5
O hissede 'AL' tavsiyesi var
26 Temmuz 2019 - 09:25 www.borsagundem.com

Deniz Yatırım, Akbank için 8,98 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu.

Deniz Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"2Ç19 finansal sonuçları beklentinin kısmen üzerinde Akbank 2Ç19 konsolide olmayan bilançosunda 1,278 milyon TL net kar açıkladı.  

Bankanın kar rakamı geçen yılın aynı dönemine göre %20.2 bir önceki döneme göre ise %9.5 oranında daralırken, çeyreksel dönemde özsermaye karlılığı %10.5 seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemin olumlu olarak öne çıkan unsurları kredi/mevduat faiz makasındaki iyileşmeye bağlı olarak net faiz marjının bir önceki döneme göre iyileşmiş olması, sermaye yeterlilik rasyolarının oldukça yüksek seviyelere gelmiş olması, komisyon gelirlerinin zayıf büyüme ortamına rağmen yıllık bazda %34.1 artması ve yüksek likidite olarak sıralanabilir.

Kredilerdeki hafif daralma, takipteki kredi oranının bir önceki döneme göre 60 baz puan kadar artarak %5.1’e yükselmiş olması, takibe dönüşüm hızının bir önceki çeyreğe göre yatay seyri ve operasyonel giderlerin yıllık bazda %22.5 kadar artmış olması ise bu dönemin zayıf unsurları olarak sıralanabilir.

- Akbank için AL olan önerimizi ve 8.98 TL hedef fiyatımızı koruyoruz. Açıklanan sonuçlara piyasa tepkisinin hafif olumlu olabileceğini düşünüyouz. Akbank’ın güçlü sermaye yapısını ve yüksek likidite oranlarını beğeniyoruz. Her iki güçlü rasyo sayesinde

Akbank’ın kredi talebinde toparlanma olduğu dönemde buna hızla ayak uydurabileceği fikrindeyiz. Son dönemde zorunlu karşılık oranlarının banka bazında farklılaşacağına dair beklentiler var. Bu farklılaşmanın da kredi/aktif oranı düşük olan bankaya daha yüksek ZK oranı uygulanabileceği şeklinde görüşler mevcut. Akbank’ın kredi/aktif oranı sektöre kıyasla daha düşük bir seviyede olmasına rağmen yukarıda belirttiğimiz güçlü sermayesi ve yüksek likiditesi ile bu açığı kapatmakta zorlanmayacaktır diye düşünüyoruz.

TÜFE’ye endeksli bonolardaki getiri azalmasını ise Akbank sabit getirili enstrimanlara yaptığı yatırım ile önemli ölçüde kompanse edebileceği fikrindeyiz. Bu beklentiler doğrultusunda bankanın ylın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre %19 kadar daralan kar rakamının ikinci yarıda toparlanmasını ve yılı %5 daralma ile kapatmasını bekliyoruz.

- Banka yönetimi 2019 beklentilerini değiştirmedi. Özsermaye karlılığını banka yönetimi %12 seviyesinin üzerinde bekliyor. TL cinsi fonlama maliyetlerindeki gerileme ve sınırlı da olsa kredi büyümesindeki canlanma ile banka yönetiminin bu beklentisinin gerçekleşebileceğini düşünüyoruz. Bizim tek endişemiz enflasyon rakamlarının üzerinde seyreden operasyonel giderlerin banka yönetiminin beklentisi olan enflasyon seviyesine gerileyemeyebileceği yönünde. Ancak operasyonel giderlerdeki artışın beklentilerin üzerinde kalması durumunda dahi yüksek seyirini koruyan komisyon gelirlerinin ve mevcut beklentiye kıyasla daha düşük seyreden kredi risk maliyetleri tarafından kompanse edilebileceğini düşünüyoruz."


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)